************** FLYTT PÅGÅR!!! ***************

**********FLYTT PÅGÅR!!! *******************





GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!!!!!!!!!!!!!

Snart dags för flytt... :)

Ååååhhh inredning!!!!  I LOVE IT!!!   Men ibland tillåter inte ens budget att köpa alla dessa vackra saker som finns :/ Det gäller att fynda, skapa eller bara göra så gott man kan. Men man måste ju iallafall få titta på alla vackra saker som finns där ute och drömma lite ;)

Det viktigaste för mig denna gången är en ordentlig soffa. Den ska vara stor, snygg, härlig, utrymme för hela familjen och vänner men samtidigt få plats i rummet hihihihi. Mitt matrumsmöblemang hamnar i köket så dumpar vi köksmöblemanget... Så det ända som behövs i storarummet är ju soffa, bord och tv. Kikar runt lite på nätet, man vill ju ha så stor soffa som möjligt för en så billig peng som möjligt. Mammapengen räcker inte så långt ;)

Lampor...Taklampor är jag me ute efter. Gärna en stor sådan. Även där har jag svårt för att hitta "MIN" lampa. Funderar på att göra en egen. Så är jag ju ensam om den med...  Men under letandet så trillar man över många snygga eller roliga lampor.
Här hittar ni lite anorlunda, coola eller snygga lampor

Wooster taklampa - Silver Klicka för att zooma


Den första här nedanför är från lamplagret. De andra är från Mio.





fler bilder blir det inte för nu vaknade Malte.  Natti natti på er.


xoxo


En vecka sedan...

Som jag skrev i bloggen. Jag har ofta vänner hemma och syrran är ju här en hel del med. Det resulterar att datorn inte är ledig särskilt mycket ;) hihihi

Men det har varit fullt upp nu i dagarna så jag har väl inte direkt haft tid att sitta här ändå. Malte har varit hos läkaren, vi har hälsat på mormor, haft vänner över på besök å middag, varit hos morfar, håller på att fixa en väggklocka till Malte, varit i stan,varit på julmarknad .m.m. Lägger in lite bilder till er från veckans gång :)

Vi fick reda på i veckan, att vi får tillgång till vår nya lya (radhus, bostadsrätt) redan nu på torsdag den 17:de... Förra ägarna betalar även hyran för resterande tiden på december och hela januari mot att vi tar deras flyttstädning.
Med hjälp av både Jaana å Diana så kommer vi frixa det nästa helg galant. Det bästa är att Henkan är ju ledigt nästa helg med. Vem vet... vi kanske till och med hinner få dit lite möbler å ev. julpynta lite :)




Ikväll har det varit Idol på tv...

... och jag har tittat på det från ögonvrån och lyssnat lite... tror nog att det blir Erik och Kalle som går vidare.

Henkan är på julmiddag med styrelse medlemmarna men borde nog va hemma snart. Själv har jag varit å hälsat på Christoffer och efter det tog jag lite kaffe hos Kate & Macke. Var ju tvungen att åka hem rätt tidigt med tanke på att Malte måste nana :) Nu har jag suttit en stund vid datorn och kom på att jag glömde lägga in bilder från vår goda middag igår :D

Det blev fransyska, som puttrade gott i en gryta någon timme med lite gott gott i ;)

Till det blev det rosenkål, sparris, morötter, potatis och väldigt god sås :D         
Lisa och Jaana stannade kvar för en bit mat och de verkade väldigt nöjda :D Det var faktiskt mycket gott...riktigt typisk farmors/mormors goda söndagsstek :) Vill man så behöver man inte steka köttet så länge. Blir också mycket gott att ha det lite rosa i mitten. Men syrran hade inte ätit det då ;)
Här kommer lite bilder :



ca: 1 kilo fransyska
2st gula lökar
4st morötter
3 klyfter vitlök
ca: 1l vatten
salt, peppar efter smak
en stor knippe färsk timjan
en skvätt kalvfond

Såsen gör du av skyn med toppredning av mjöl och vatten, 5dl matlagningsgrädde, salt, peppar, soya & kalvfond

Serveras med smörslungade rosenkål och sparris. smula gärna över liten gnutta flingsalt innan servering.

*****************************************************************************************'

Blev marängsviss som jag slängde ihop och även kladdkaka som Hanna hade bakat. Wiveca, Hanna och Affe kom förbi en runda med den och fikade... eftersom både jag å Henkan hade glömt bort att vi skulle HEM TILL DOM på fika... :/  Sorry!!! Men de gick ju bra det med ;)
Lisa blev proppmätt!!! Men lyckades iallafall smaka en liten bit av kladdkakan med :D



Dagen innan va faktiskt Malte på pricktest... Han har ju komjölksallergi. Men det visade inte så hög nivå nu :) Så verkar som han kan växa ifrån det :)  Det allra rödaste är den som han SKA reagera mot... mjölkreaktionen syns knappt :) Han va jätte duktig, våran lilla kille :D



Ha en bra fredag!!!  

xoxo

En socker bagare, han bor i staden. Han bakar kakor längs hela dagen...

... Han bakar stora,han bakar små,han bakar några med socker på.
Och i hans fönster hänga julgranssaker och hästar,grisar och pepparkakor.Och är du snäller,så kan du få,men är du stygger,så får du gå.

Malte hade sitt första pepparkaks bak och det var hemma hos sin farmor. Anneli som farmor heter,  hade ju köpt en pepparkaks dress och allt och jag hade köpt ett juligt förkläde.
Bakningen för Malte gick väl sådär... han ville ju inte kavla ut degen... Den skulle ju ÄTAS!!! :D Hahahahahah.

Här kommer lite bilder från eftermiddags baket med farmor och mamma :)  ENJOY!!!  ;)



Började mde bus, slutade med adventskaldendern ;)

Pirat - kalas.

I söndags hade lilla Malte pirat - party. Henkan blev sjuk... förkyld som bara den. Så fick försöka styra upp kalaset å förberedningarna så gott jag kunde. Han hjälpte till å skiva potatis och passa Malte iallafall :D  .
Lyckades med Jaanas hjälp dekorera med lite pirat-ballonger, pirat-vimplar, pirat-servetter m.m. Maten blev marinerad, kall kyckling med potatisgratäng för de vuxna och hamburgare till barnen. Sen fick alla plocka som de ville ;) Malte öppnade alla sina paketer så fick ju barnen provleka :)


Sen va det dags för jakt på nycklar, som gick till skattkistan på de sju haven. När det hittat nycklen med sitt namn på så fick de gå fram till Kapten Jaana å fiska efter sin skatt. Efter det så va det dag för glasstårtan :D


Fick även gäster på kvällen så det blev middag och efterrätt 2ggr hihihi.


En lyckad dag ändå :D

xoxo

RSS 2.0