Pirat - party :)

Om lite mindre än 30 min är det den 28 Nov. Då min lilla Malte fyller 1 år!!! Vart tog det året vägen då??!!

Vi ska börja dagen med att mysa och äta god frukost. Sen ska vi ta på oss kläderna för att åka ner till leksaksaffären där Malte ska få välja ut sin leksak :) När han har hittat något roligt ska vi hem och så ska mamma städa medan Malte leker.
Sen är det dags för att fixa mat å bak till kalaset. Vi fick hyra lokal för finns inte så mycket plats här hemma...blir runt 40 pers Hade alla kommit så hade det blivit runt 80... Tråkigt att inte alla kunde men, kanske lika bra...80 PERS!!!??
Blir ju lite mkt kanske ;) Det är i och för sig med barnen inräknat, men ändå. Well, 40 kan väl vara lagom :D

Kalaset blir på söndag och de är väl tur det... så man hinner färdigt med allt utan att stressa :)

Idag har jag fixat godispåsarna... Ritade på dom med, så att de blir lite speciella. Tog foto på några av dem. Vad tycker ni?? :)          (Blir pirat - party)



Och vill tacka farbror Offe för allt bus med Malte idag... En annan fick ju lite paus en stund och Malte fick nog ut all sin energi... för än så länge sover han gott i sin egen säng :)

Vinn en CEWE FOTOBOK XL

Tag chansen och vinn en exklusiv CEWE FOTOBOK XL på äkta fotopapper värd 649 kr. Med Min CEWE FOTOBOK kan du få dina bilder som en riktig bok

Klicka på bilden längst ner för att komma till tävlingen. Men skynda dig... tävlingen varar bara till den 29:e Nov.





XOXO Skriv gärna en rad här om du är med i tävlingen :)

Pynt, pyntas, pyntar, pyntat....

Ja, idag har jag slängt upp lite julstjärnor och annat. Blev guld å rött i köket & rött och vitt i storarummet.
Lägger in lite bilder imorgonkväll på det mysiga julpyntandet :)

xoxo

Vänner :)

Att Malte tycker om telefonen vet de flesta. Både mammas, pappas, sin egen och alla andra som han kan få tag på :)

Ringer gärna till Offe å Lisa för lite bus tid. hihihi 


Han är bara så go min lilla prins. Efter frukosten sitter han alltid å leker lite för sig själv så att mamma kan njuta av sitt te/kaffe. Så man hinner vakna innan det är dax för en massa bus :)
Där sitter han å jollrar å pratar sitt eget lilla språk. Så inne i sin egen lilla värld... man kan inte låta bli att undra vad han egentligen säger/tänker på. Helt plötsligt så ser han att jag iaktar honom, så får man världens goaste leende å så säger han "mamma" fast ibland får jag heta pappa me :) hihihi
Ja, de är för goa de små liven.

xoxo

Advent...

Slängde ihop en lite "adventbricka"??? idag. Blockljus, kanelstänger, torkadade apelsinskivor, änglar, mossa, ljusslinga å en pajform va det jag behövde. Blev faktiskt finare i real life... men slänger upp ett par bilder på den.

xoxo



Så söt flodhäst :)

En tävling till :)  Självklart väljer jag ju de tävlingar som jag själv skulle vilja vinna, så enligt mig är de absolut värda att gå in och kolla på :D

Denna tävling kommer du till om du går in på:

http://flerbarnsmamma.se/?p=4031


vinsten kommer från  o-råsa.

Lycka till!

Kan Dee!!!

Nu kör vi igång en tävling med Kan Dee, vilket känns jätte roligt!

Besök gärna Kan Dee’s blogg!

 

Tävling

Jag tävlar om en top från Kan Dee hos Familjebloggarna
Tävla HÄR du med!


Love it... varmt å gott... tävla om hjärtat ;)

Var med och tävla om en skön vetevärmare från LillaMys.se (värde 95 Kr)

"Jag är med och tävlar hos Lii76 om en vetevärmare från LillaMys.se värde 95 kr, var med och tävla du med".


Julgran... vilken kategori tillhör du???

Det finns många olika smaker...tycken...stilar...
... Vart passar du in?  ;)


**********************
**************



* Den toppmoderna, som bara måste ha det senaste... Spelar ingen roll hur det ser ut, säger modebranchen att det   är detta som gäller så följer jag det slaviskt.



* Den traditionella... Det ska vara som det alltid har varit, inga ändringar här då får jag mardrömmar. Har mormors julgranskulor och glittret som jag köpte för 3 år sedan.



* Amerikansk... större och mer destå bättre. Massor av glitter, kulor, rosetter... vart är granen??? Granen ska vara så stor, att du slänger upp tältet under granen och sover där. Granen täcker halva din bostad men det gör inget, bara grannarna blir avundsjuk när de ser din vackra, maffiga, spektakulära gran.





xoxo

Tack Diana !!!! :)

Diana alias Anouk, tack för att du fixat min blogg igen :)  Blev supernöjd med detta fina julpynt på min sida.

Ja, det är ju klart att jag måste fira julen även här i min blogg :D
Några dagar kvar sedan är det dax för lite julpynt hemma med. Mycket rött blir det detta året och gärna mycket glitter. Malte ska verkligen få upptäcka julen ;)


Tack igen Diana, LÖve Ya!!



xoxo

Jul, jul strålande jul :)

Satt å letade efter lite nytt material till bloggen. Vill ju så gärna ha det lite juligt även här. :)

Trillade in på http://julaftonsmorgon.blogg.se/ där jag hittade Millans blogg http://moder.blogg.se/ som håller en liten tävling där du kan vinna bla dessa fina stjärnor:   :)



Klicka på millans blogglänk så kan du me vara med i tävlingen :)

Äntligen...

... SNYGGA kläder i normala och större storlekar. Hittade en sida hos Diana när jag läste hennes blogg. En annan har suttit å letat å letat på nätet.
Tack Diana för att du hittade denna sida www.bonprix.se med snygga kläder och billiga/normalpriser :)

Här är några av mina favoriter:


Dessa snygga kläder hittar du på

Jul ,jul... strålande jul ;)

Hade ett önskemål från lilla Lisan. http://lisathea.blogg.se/
Jag skulle måla IFK på en grankula/julkula som hon skulle ge bort. Och så här blev det nästan färdiga resultatet:


Middag hos svärmor...

Var hos Maltes farmor i helgen och blev bjuden på go mat och trevligt sällskap.



Fredagskväll

Sitter å fikar med Lisa, Christoffer å Henkan. Ätit mkt god mat idag me :) Snart blir det soffan å mys med gubben. Ha det gott!

xoxo

Svärmors kalas

Maltes farmor fyllde år i onsdags, så var över å lämnade present och fick lite fika :) Malte skulle ju hjälpa farmor att öppna keet ;) . Blev bjudna på mumsig äpplekaka och Malte fick en alldeles egen glass som va mjölkfri. Super god!





Scrapbooking...

Denna blev det till min farfar :) Får se om man kanske slänger ihop några julkort me kanske? :) Övning ger färdighet??! ;)

Fars dag + 80

Fars dag och farfars 80 årskalas på samma dag. Kollade lite vad jag hade i scrap booking lådan... Fixade dessa korten, blev helt ok fast jag inte har någon större vana av det med scraping.

BADA ÄR LIVET!!!!

Det tycker iallafall min lilla son Malte. Han älskar att bada... Om han följer med in i badrummet och ser att jag drar undan duschdrapperiet, slår på vattnet eller ser sin pappa duscha, så mååååste han bara bada. Försöker man ta ut honom från toaletten så börjar han skrika. Lockar honom med alla möjliga leksaker eller bus. Men nej, inget fungerar. Samma sak hände ikväll igen. Tänkte att jag kunde tappa upp lite vatten till senare å låta det svalna, så att Malte kunde bada innan han ska nana halv åtta. Han hörde ju mej så klart å skulle bada direkt. Men idag lyckades jag med att locka honom med en macka istället hihihi. Men de tog ju sin lilla tid och arg va han tills jag kom med mackan. När han klockan började närma sig sju så tyckte jag att det var dags för badet å ingen va ju gladare än Malte :) Hihihi

Jag får alltid vänta med att duscha tills efter Malte somnat eller om Henkan är hemma så går det ju bra. Bara man stänger dörren så att han inte hör vattnet ;)  Vilket henkan glömde göra igår. När han nästan va färdig så kom malte på att det va någon i badkaret. Så det var ju bara för Henkan att tappa upp lite vatten i badkaret så att Malte fick bada lite.
Malte får INTE ALLTID som han vill. Men det skadar ju inte med lite bad och det är ju ganska bra... Henkan å Malte får ju lite far- å son- tid och mamma kan ju sitta en stund vid datorn eller fixa något som jag skulle ha gjort innan på dagen, men inte haft tid till :)

Vist är de söta, mina killar?

Kärlek & Mat på samma gång??!

Min älskade sambo Henrik står nu i köket å fixar underbar mat än en gång. Han har faktiskt gjort det oftare å oftare sista tiden. Skönt att jag får lite paus å egentid eller att jag kan sitta å leka med lilla Malte utan att känna stress att maten ska hinna bli färdig i tid. Det är ju inget minus att han lagar riiiktigt god mat me :D Min egen lilla kock :x
Maten blir oftast ganska sent när Henkan gör den... men med riktigt fin "restaurangmat" så känns de som de kvittar ;)  Nu e maten klar!!!  Fy f-n va gott de ska bli. 

Ha det så bra alla... nu ska de käkas ;)

Shopping..!

Ja, nu har man shoppat igen... Blir sååå himla lycklig av att springa runt å hitta massor av snygga prylar att slänga ner i vagnen. Den vackra vasen blir ju bara sååå snygg där...å den ljusbrickan kan jag ju ha där istället för den...osv.
Tittar ner i vagnen å e sååå nöjd med mina vackra saker, får riktigt lyckorus. Skyndar mig bort mot kassan, men inte ALLT FÖR SNABBT... man måste ju hinna snegla på sakerna längst med hyllorna, så jag inte missar något när jag går förbi.

... framme vid kassan, sträcker ner handen i vagnen, börjar plocka upp mina varor, ner i vagnen igen efter nästa sak. Känner plötsligt hur lyckoruset börjar försvinna... blir lite torr i halsen... tittar på skärmen vid kassan varje gång jag hör ett "blipp"... från 2 siffrigt till 3 siffrigt... börjar snart närma sig 4 siffrigt. Börjar känna ett smått ånger. Vad ska jag igentligen med den saken till? Och en sådan har jag ju redan, fast i en annan färg...  Well, nu e de ju bara upp med plånboken å betala.  Hoppas bara att killen där hemma inte blir alltför sne.

Usch... detta har faktiskt hänt. Som tur e inte på vääääldigt länge. Har blivit lite bättre på att tänka efter...före?... hihihi

Men gudarna ska veta att jag blir på väldigt bra humör när jag shoppar och jag kan lägga ner saker i vagnen, bara för att plocka upp samma sak ur vagnen 10 meter senare. Alltså, va ska jag egentligen ha den någonstans? Om jag tycker lika bra om den nästa gång, så kanske jag köper den. På det sättet har jag låtit bli att handla många onödiga saker.
Därför älskar jag å handla presenter till familj å vänner. Pengarna ska ju ut iallafall och jag får ju mitt "lyckorus" när jag handlar de fina sakerna. Å det bästa: behöver aldrig ångra mig att jag köpte på mig en ytterligare sak. Kan istället komma hem till personen som fått presenten och njuta av hur bra den verkligen passade hemma hos henne/ honom.  :)

I dag hittade jag jätte snygga ljuslyktor i härlig fin lila och svart färg, ca 50cm höga till svärmor. Kommer å passa super i hennes nya kök :) . Jag vet att hon ville ha ett par lila lyktor som hon hade sett. Kan ju hoppas på att hon har samma smak som mig, så att det var dom lyktorna jag köpte som hon hade tittat på.

xoxo

RSS 2.0