Hipp hipp hurra!!!!

För min älskling idag!!!!Firade lite smått idag med en riktigt god frukost med nybakta baguetter, juice å kaffe innan vi väckte Malte. Sen fick Henkan öppna sin present =)

Älsklingen fick tyvärr jobba på sin födelsedag... men som tur är så är det sista passet. Så mer firande blir det imorgon, med lite tårta :)
Jag älskar dig Henrik! Jag är så glad att jag har dig och att vi har gjort ett så underbart barn tillsammans och har en litet underverk till på väg.

Längtar tills denna, din sista jobbenatt är över... älskar att ha familjen samlad!

Gåstol farlig?

6 av 11 testade gåstolar farliga för små barn

PDF Skriv ut E-post
2009-05-12

Vanliga gåstolar kan vara farliga för ditt barn. Det visar en marknadskontroll som Konsumentverket beställt. Mer än hälften av de testade gåstolarna kan tippa över en trappkant och ge ditt barn svåra skador.

Gåstol

En gåstol som uppfyller säkerhetskraven ska fastna på det översta trappsteget och inte kunna störta nerför en trappa. I Konsumentverkets marknadskontroll klarar bara fem av elva testade stolar detta. Övriga sex kan tippa över och ge barn svåra skador. Inte minst är huvudet extra utsatt. Enligt den senaste statistiken från skaderegleringssystemet IDB skadas nästan 400 barn per år i olyckor med gåstolar.

I Kanada är gåstolar förbjudan men i Europa valde man för fyra år sedan att istället infördes en ny standard med tuffare säkerhetskrav för gåstolar. Trots det har inte antalet skador minskat.

Samma år gjorde Konsumentverket en marknadskontroll där bara en av 13 testade stolar klarade säkerhetskraven. Årets kontroll visar på en förbättring men resultatet är fortfarande oacceptabelt.

– Det går inte att se på en stol om den är säker eller inte. Så om ni låter ert barn använda en gåstol, försäkra er om att det inte finns någon risk för att barnet skadas, exempelvis genom att komma nära en trappa, säger Kerstin Csiffary, Konsumentverkets utredare som genomfört kontrollen.

Om näringslivet inte vidtar tillräckliga åtgärder självmant kommer Konsumentverket att tvinga fram förändringar. Det kan till exempel handla om säljförbud och återkallelse av de farliga gåstolarna.

Testet har utförts av Sveriges Tekniska Forskningsinstitut. De underkända stolarna är:
Mini Explore Baby Walker Basic (Barnens hus, Västra Frölunda), Chicco DJ (Mölndals Barn & Baby), BabySeat Gunge (Babyproffsen), BabySeat Standard (Babyproffsen), Ellos Disney (Ellos) och Graco Walker (Barnvagnscentralen) .

 

 

 

 

Reagerade när jag såg rubriken...

Jag har haft gåstol till Malte och kommer att ha det till nästa bebbe med...

OCH SÅ KLART har man väl inte ungen i närheten av en trappa utan uppsikt eller skydd!!!!!!???

(dock så verkar det ju enligt statisiken, vara några idioter som har haft det)

 

 


Hej å hå!

Nu bär det av en runda till svärföräldrarna... Ska klippa både svärfar och lilla Malte! =)

Sen ska vi se om lilla Diana hör av sig idag och kanske känner för att hitta på något ??! Innan den tråkiga jobbeveckan smyger på oss igen. ;)

Nu är det dags för blöjbyte, tycks jag känna... fast man har lite täppt näsa... hihihiihi

gravid vecka 25

Vecka 25

Kroppen: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

Barnet: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

Babies =)

Kunde inte låta bli att kolla in detta, efter att jag läst Dianas blogg...

Hon har kollat hur hennes barn ska se ut som pojke eller flicka. Och jag var ju tvungen att kolla jag me =) Detta kan du göra hos makemebabies.

Resultat:

"Folke"
- uträknad att komma till oss 14/7


Och lilla Malte... Var ju tvungen att kolla om det stämde ;)


Och... OM vi skulle få en flicka... OLIVIA =)Hihihihi... Vad tycker ni???

BUSTED!!!!

Från FB igår:

Pär Ivarsson:

Dagens konversation runt matbordet ute hos henke och sandra=).Sandra: O vad jag är sugen på salami, det hade varit så gott!

Pär: men ta en då de står ju där?

Sandra: men jag får ju inte äta salami för det är inte riktigt tillagat!

Pär: vadå inte riktigt tillagat?

Sandra: Det är som så att när man är gravid så får man inte ...äta rökt
kött fisk osv osv alltså sånt som inte är riktigt tillagat!

Pär: Jaha det visste jag inte, men varför sitter du då och tuggar i dig
löskokta ägg? (Jag skrattar rätt bra för hon är inne på sitt andra
löskokta ägg)

Sandra: men dom är inte jättelösa ju.

Därefter inser sandra sin tabbe och börja skratta hon också!

Tack för maten och det goda skrattet hehe.

****************************************************************************HIhihihi... Busted!!!  Men de va ju inte löskokt ägg... även om det skulle varit det ;)

Positiv inställning!Dagens Hälge från Kristianstadsbladet. =)

http://anouk.blogg.se/

http://anouk.blogg.se/

Kopierat från Dianas blogg. (Hon är duktigare/mer vana att skriva än vad jag har. Hihihih)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Halv åtta hos oss!

Vilken trevlig kväll jag precis haft hos Sandra. Tjej- och gravidtjatter när det är som bäst.

Vi kom även på den mest storslagna idén ikväll. Sandra är ett big fan of "Halv åtta hos mig" som rullar på TV4 fyra ggr i veckan... Vi tänkte att vi kör vår egen variant. Här i vår lila by:)

Konceptet är detsamma. 4 människor träffas hemma hos dagens (i vårt fall veckans) värd för att äta en trerättersmiddag och ha trevligt tillsammans. Man betygsätter kvällen efter helhet, upplevelse, smakintryck och underhållning.
Istället för att flashiga TV4 pröjsar oss, sätter var gäst varsin hundring tillsammans med betyg och motivering på kvällen i en burk som endast kan öppnas med konservöppnare. Efter månaden är slut och på plats hos den sista värden öppnar vi burken, räknar samman rösterna och vinnaren kammar hem hela 1200 pix. Inte illa va?;)

Nu behöver vi då två värdar till som vill duka fint, laga gott och skratta tillsammans med oss. Who's on? :D


Vill DU vara med i: Halv åtta hos mig??!!Halv åtta hos mig
är ett matlagningsprogram där amatörkockar sätter sina matlagningskonster och sociala färdigheter på prov.


Nu är det så att jag och Diana kom på idéen att vi skulle köra en egen hemma variant på denna underbara tv program.

Vi är då 2 st som medverkar ;) och söker ytterligare 2 personer. Detta är ett perfekt tillfälle att få umgås och ha en tjejmiddag. Vi tycker på fullaste allvar att detta skulle vara en rolig grej =)

Reglerna är det samma som på tv. Vi ska ha ett recept på 3 rätter som vi lämnar in innan "tävlingen" börjar. En kväll i veckan... Och för att vi ska ha något att sträva efter (mer än en underbart rolig kväll) tänkte vi att:  vid varje middagskväll tar gästerna med sig en varsin 100-lapp som läggs i en burk. Detta är då prispengarna...

Du lägger totalt 300kr och kan vinna 1200kr.
Du får middag 3 gånger
Du får chansen att bjuda hem och göra lite extra fint
Du får 4 supertrevliga kvällar med 3 underbara brudar =)

Vi hade tänkt att vi skulle ha en kväll i veckan (turordning lottas ut). Så efter 4 veckor så kan någon vinna prispengarna. Poängen får inte diskuteras under de här veckorna, och kommer att läggas i  burken varje kväll tillsammans med prispengarna ( en burk som inte går att öppna utan konservöppnare).
Kvällarna kommer att dokumenteras och läggas ut på bloggen ;) Så att andra kan se hur trevlig vi har haft det.

Vilken som helst är välkommen med "en anmälan"  =) Som sagt 2 till därute måste väl tycka att det är roligt med en tjejmiddag??? =)

Puss å kram!

hihihihi... sött & coolt

Hittade några söta bodys hos: shirtstore.se

Finns även som t-shirts.

bt022_p


bt076_XIT6387_p
bt052_wFredagssuprise =)

Fam. Hansson kom på besök igår, mycket trevligt!

Och som en "liten" överskning så hade de med sig prylar så att de kunde plocka väck vår gamla fläkt och sätta upp en ny.
Så nu har vi en fläkt i köket som är mycket snyggare och fungerar!!! hihihihihi...

De fick faktiskt kämpa en hel del med att både få väck den gamla och att sätta dit den nya. Henkan var nog riktigt glad att han slapp det jobbet. =)Ha, tänk vad goa människor de finns... Man blir så glad!!!  Att hitta en bättre familj än Henkans, är nog jäkligt svårt!!! Helt underbart att man både hittar karlen i sitt liv och på köpet få så go familj till.

 • Mormor Ulla: Tänker alltid på både Bobban och Malte, busar med dem båda, stickar å knåpar sådana vackra saker till lille Malte.

 • Farmor Inga-Maj & Farfar Rolf: Ställer alltid upp å passar Bobban och är busar med Malte fast de har onda ryggar, man är alltid välkommen och det finns alltid gott om fika ;)

 • Moster Wiveca, Håkan & barnen Hansson: alltid på glatt humör, hjälpt oss med alla möjliga saker mellan himmel och jord. Supertrevliga att bara sitta å snacka och umgås med. ( Det blir väl där jag kommer att spendera min sommar)  ;)  hihihihi....  Och Malte bara äääälskar dom!

 • Farmor & Farfar: Finns inga bättre svärföräldrar!  De har koll på oss!!!  de hjälper oss!!! de är roliga, mysiga, fulla av kärlek till vår lilla kille, man kan snacka om allt med dom. En middagskväll med vin eller annat med dom, slår alla kvällar på krogen ;)     -De är Bobban och Maltes, farmor och farfar!!!

 • Moster Emma ( Henkans syster) En go och speciell tjej! Har haft mycket roligt med henne!!! =) hihihihi.
Hon ska bli sambo nu och jag önskar henne/dom all lycka!!!


Jag älskar min egen familj me!!!

Men att få en sådan här go extra familj när man träffar sin kärlek, det är nog inte alla som har den turen. Och jag vill att dom ska veta hur mycket jag uppskattar dom!!!Malte i magen / nya Bebben i magen...


Lite bilder på magen när Malte låg i den vintern 08
och nya bilder på magen nu 2010 med bebbe nr 2. =)Malte i magen...Nya Bebben i magen...


Brf2010 - 07 - 14

Gravid vecka 24.

Vecka 24: 18 mar - 24 mar 2010

Vecka 24

Kroppen:

Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av.

Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

Barnet:

Vikt 700 gram. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt.

Ansiktet är i stort sett färdigbildat. Ögonen sitter på sin plats även om ögonlocken fortfarande är slutna. Öronen har också de funnit sin slutliga placering och sitter nu där de kommer att sitta vid förlossninen.

Håret på huvudet fortsätter att växa och ögonfransar bildas. De flesta dragen ser nu ut som de kommer att göra när din bebis föds.

 

Eftersom den blir allt rundare så finns det allt mindre plats i livmodern att göra kullerbyttor och piruetter.

Bebisen övar sin andning genom att andas in upp till en liter fostervatten per dag i de mognande lungorna.

Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan.


Barhörna...

Det går inte en dag utan att jag fantiserar om hur jag Egentligen vill ha det här hemma.

Det senaste som dök upp i mitt huvud igår, är en typ barhörna som jag ska försöka bygga själv. Fast det ska vara mer som en kaffe hörna...  Men då försvinner min datorhörna. Har i och för sig en bärbar dator, så kan väl ställa den var som. Men vart ska jag ställa min skrivare?

 Mina ideer som jag vill göra här hemma:
 • Tapetsera om min fondvägg i storarummet.
 • Måla om hallen
 • Byta hatthylla + att bygga upp en bänk för lättar på och avklädning av Malte
 • Bygga sänggavel
 • Bygga ett "skrivbord" till Malte
 • Byta dörrhandtag i köket
 • Byta fläkt
 • Nytt köksbord, då det vi har nu är lite för stort.
 • Tapetsera barnkammaren.
 • Och nu den här nya hörnan =)


decorating.jpg
Listan kan göras låååång... Just nu så känns det som om jag vill göra sååå mycket, men kroppen vill inte alls hänga med. Är så trött å seg hela tiden känns det som. Att jag är gravid och har haft förkylning i nu 8 veckor har väl inget med det att göra??!!  ;) 

Om det finns någon frivillig som kan tänkas hjälpa till, så är det bara att höra av er ;) hihihi

Nu ska jag hänga upp tvätten till att börja med ;) ... Ha det gott!


När man talar om trollen...

... så står de i farstun!!!

Hon ringde... kanon! Vi bestämde möte en timme innan i K-stad. Började känna mig lite lugnare =)

Efter 5-10 minuter så ringer hon upp igen... bilen hennes, startar inte. Hon kan inte ta sig till K-stad och ska ringa för att omboka mötet. Nu sitter jag här igen och får vänta på ett nytt datum för förhandlingarna.

Vad har jag gjort för ont, för att förtjäna detta?  Alla de här känslorna som kommer när man vet att det är dax, att nu händer det... bra eller dåligt.
Nu ska jag uppleva dom igen!!! Och det är ju inte ens säkert att allt löser sig vid detta möte heller... utan att det tar stopp där å då eller att man får driva det vidare ytterligare.

Så länge som inget är ordant å löst, så har jag heller ingen inkomst. Inkomst 0kr!!!

Jag kan bara sitta och hålla tummarna på att de ringer från förskolan så att jag kan hoppa in som vikarie. Det finns ingen som vill anställa en gravid mamma, som bara kan jobba max 4 månader till.
Hoppas å ber om att det löser sig snart och helst snabbt!


xoxo

You Got 0 Mail...

Nu har jag kollat min mail 5 ggr idag...

Fortfarande inget mail från min handläggare från facket... och inget telefonsamtal heller. Det är liksom i morgon allt händer. Vi ska mötas kl 10,00 för förhandlingen och innan dess skulle jag träffa min handläggare å gå igenom allt. Men hur ska jag kunna möta henne innan, om hon inte går att få tag på?

Är nervös och orolig inför imorgon. Just för att man vet inte hur det ska gå, exakt vart vi ska träffas, hur de hanterar allt. Kommer jag att sitta som i ett jävla polisförhör eller vad??!  Usch, vänder sig i magen bara via tanken på det hela. Tänk om idioten kommer undan med hans beteende... 

Usch... mår dåligt...
Var glada att ni slipper sådant här!

Förkyyyyld!!!

Förkylningen vill inte ge sig..!

Är inne på 7de veckan nu av förkylning... Började när Maltes inskolning på dagis var över. Sedan dess har Malte och jag turats om, om vem som har varit MEST förkyld!!!

Papper går det åt som tusan här, till våra snoriga näsor. Men det jobbigaste är nog att man måste tugga med munnen öppen för att kunna få någon luft ( inte vackert ) och att smaklökarna har sprungit iväg??!

Det är väl bara att bita ihop å acceptera läget... vad kan man mer göra?  ...... MEN VILL BLI BRA NU!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


V.23

Vecka 23

Kroppen:
Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

Barnet: Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

 


öron hud
Bebisen väger nu strax över ett halvt kilo och är nästan 30 cm lång från hjässa till häl. Hörseln är välutvecklad och den kan höra din röst (som under vatten), dina hjärtslag och de mullrande, gurglande och kurrande ljud din mage och tarm gör. Höga ljud som bebisen ofta hör inne i livmodern, t ex hundskall eller dammsugaren, kommer förmodligen inte att låta otäcka efter födseln.

Blå ko!!!

HIhihih Wiveca var här igår...

... Och hade med sig en blå ko som hon hade köpt till Malte. Den va supercool å söööt hihihihih.

Malte tyckte med om den och galopperade i omgångar här hela dagen. Och visade stolt upp den för pappa hihihih
När han tröttnade på den, fick kon en lusing och blev omkullputtad på golvet. Stackars ko....!


Fullt upp!!!

Har inte skrivit något på någon dag nu... Har fullt upp.

Jag har börjar vikariera på förskola, samlar dokumentation till facket, haft gäster varje dag nu och buuuusar med Malte som bara den ;)

Familjen!!!

Vill bara tacka er för att ni är så goa!!!

Familjen Hansson... Denna familjen satt barnvakt så att jag och Henkan kunde koncentrera oss på babyshower och våra gäster. Malte och vi älskar denna familj... roliga, hjälpsamma, bra att prata med, underhållande m.m. De har hjälpt oss många gånger med diverse saker och man känner sig alltid välkommen.  Precis som med resten av Henkans familj. Alla är sååå goa. Tack för att ni finns!!!

Kramar från oss alla!


Diana my friend!

Fixade ihop en babyshower till min vän Diana. =)

Lite tidigt kanske en del tycker... 2 dagar innan ultraljudet. Men de har varit och lyssnat på hjärtljuden och de lät bara bra, hon har känt puffar å knuffar och hon har mått bra i sin graviditet... lite trött å så i början men det är bara normalt, det har ju en annan me varit =)

Det är inte heller bra att gå å oroa sig om alla saker som kan gå snett... Då ska man inte sluta oroa sig någonsin!!! Man vet aldrig vad som händer imorgon. Lev ditt liv nu... annars kan det vara för sent!!! När det gäller vårat liv, så är det inte bara i magen det kan hända saker... Jag vet, har en syster som gick bort när hon var 25. Jag själv var nog extra orolig för min lille kille, både i magen och ända tills han var 6 månader gammal OCH jag är fortfarande orolig mamma... MEN sunt orolig. Låter mig verkligen njuta av allt och koppla av med, för det måste man.

Jag anser om man inte vågar vara glad för att vara gravid så missar man ju halva grejen!!! Så passa på och njut av allt... därför ville jag verkligen göra detta för Diana. Visa att man ska ha kul, njuta och våga släppa lite på de oroliga tankarna.

Alla hade så trevlig på babyshowern som jag ordnat för Diana, sambon Björn och deras knyte i magen.

Varken Diana eller Björn hade en aning om det hela. De trodde att de bara skulle komma över till oss på lite middag med spel och prat. Lite förvånade var de ju när de öppnade dörren och alla tjoade SUPRISE!!!!

Kvällen bjöd på tårar (glädje då), skratt, mat, dryck, lekar, trevligt sällskap och mycket mer. =) Här är några bilder från kvällen :

Middag hos svärföräldrarna

Ikväll blir det middag hos svärföräldrarna...

Henkan och jag ska förbereda lite här hemma, så att vi slipper stå 4 pers i köket hemma hos hans far och mor (inte för att det inte får plats) men de brukar väl säga ju fler kockar ju sämre soppa???? hahahaha

Det som står på menyn ikväll är :

Vietnamesiska vårrullar (kokt ris med koriander, chili, stark korv ex salami eller marinerade räkor i rispapper) * du kan ha annat istället för ris ex sallad och böngroddar*

Med en "dippa" som vi gör av fisksås, korriander, chili, socker, lime och lite kokt vatten.

Små kinesiska vårrullar


Och Wok


Detta blir nog en mkt trevlig och god kväll =)

Kram, kram och en riktigt trevlig fredags MYYYYyyyyysssss tiller alla!

Cougar town

Cougar town... nya följeprogramet??!
Första avsnittet var igår och Jag gillade det :) härligt med att gå å lägga sig med ett smile på läpparna efter att tittat på denna komedi serie.

Någon mer som såg den?

Ändringar på dagis...

Denna veckan har det fått bli lite ändringar...

När det var dags för inskolning på dagis gick allt så bra. Mamma behövde bara vara med 2 ggr, för allt flöt på och dagis var ju så roligt.
Men sen PANG... efter de 2 veckorna så började det helt plötsligt bli lite jobbigt att gå till dagis och vara där en hel dag utan mamma. Nu är Malte ett 15 timmars barn, så han får vara på dagis 5timmar/3ggr i veckan.

Den lilla killen har varit så ledsen på morgonen när jag eller Maltes pappa har lämnat honom. Jag vet att när vi väl går därifrån så är allt bra.
Men så för någon vecka sedan började han även sova dåligt på dagiset. Så fröknarna och vi bestämde oss för att Malte skulle vara där varje dag istället, men bara 3 timmar.

Så denna veckan har vi börjat med det, så får vi hoppas att lilla Malte vänjer sig, att han ska känna sig tryggare när han både får äta och sova hemma. Bara ha roligt i 3 timmar på dagiset. Det är ändå Malte som ska ha det så bra som möjligt.

Jag återkommer om hur det har gått.
Kram!

RSS 2.0