Lilleman...

Du kommer finnas i våran hjärtan för alltid..!Holje Marknad

Holje Marknad

Dags igen för Holje Marknad... deras 45:de gång. Där finns ca 250 - 300 knallar på plats som säljer roliga saker, go mat och karusellturer =)


Christoffer och Lisa tyckte att vi skulle dit idag... Hade faktiskt tänkt skippa det, eftersom Henkan jobbar och det blir lite tråkigt/jobbigt att gå själv. Har inte heller frågat om det är någon som ska dit...
Men nu fick vi frågan om vi ville följa med... så med detta trevliga sällskap och ändå inga planer idag, så är det väl klart att vi följer med!!! =)
Malte kommer ha kul med busiga Lisa och skojiga Christoffer.Ska försöka få med kameran så jag kan ta lite roliga foton.
♥                     ♥                  ♥                    ♥                     ♥

Våra älsklingar!!!


2 Busar, som för tillfället sover gott och snällt.

Får se hur länge det varar ;) hihihihihih

Malte
Lillebror
=)Vem sa...

...att det är fint att vara gravid?? =)

Jag brukar alltid tycka och säga att det är vackert att vara gravid.
För det tycker jag verkligen... även om de blivande mammorna ser trötta ut, bleka, stora... eller alldeles... alldeles underbara ut =)

Alla utom jag??!!!! jag vill me vara vacker??!!! Men USCH å TVI... Det jävligaste är att jag har sett lika dan ut båda gångerna. Både med Malte och nu. Typ de 4 sista månaderna och 4 månader efteråt..!


Här är fotobevis: Bilder från innan jag blev gravid med Malte... ca 6 månader efter Malte... och fram till ca 4 månader in i denna graviditeten.
Här är från graviditeten nu och ca 1 månad efter Malte


Runt ansikte
Rund värsta clownnäsan
Rund mage
Runda valkar
Runda överarmar

Magen är lite större på bilden än IRL... ??!
Men rund, rund, rund all over... å de gör ju inte saken bättre att jag är kort me!!!!!!!Känner mig som FRU GRODA BOLL!!!

V.33...

Gravid i vecka 33???


Ja, från och med imorgon så går jag in i graviditetsvecka 33. Jag har gått 80% av tiden.

Ca 7 Veckor kvar... blir det kejsarsnitt så är det bara 5-6 veckor kvar, sen har vi en liten kille i vår famn och Malte får en lillebror. Helt otroligt!Ska på ytterligare ett ultraljud imorgon för att se om moderkakan kanske har flyttat sig något... *Hoppas*hoppas*hoppas!!!!!

Pappa Henke...

...Är äntligen ledig några dagar!!  =)

Så skönt när min sambo är ledig... sällskap, hjälp med Malte och hemmet, någon att prata med och mysa med :)

Nu ikväll blev det bad för Malte med sin pappa. Det tycker han är såååå kul :) Och länge badade dom. hihihhiEn dag med geggamoja...

... och annat roligt!

Malte, Bobban (hunden) och jag tog en runda till Maltes farmor och farfar.
Där har Malte en aldeles egen sandlåda... och den kunde vi ju inte låta stå orörd idag =)

På med regnkläder och stövlar, kallade ut farmor och sedan var det full gång med att baka kaka och kladda med geggamoja :) Hihihihihi

Efteråt bjöd farmor & farfar på fika... pannkakor med glass & sylt till Malte... och rabarberpaj till oss andra =)

När det hade lekt och busats ett tag så var det dags att bege sig hemåt för en liten tupplur, för Malte. ( Man måste ju samla krafter så man kan fortsätta busa på eftermiddagen ;) hihihihi ).


Loppis

Och en massa regn..!

Vaknade i morse och regnet bara öste ner. Men skam den som ger sig!!! Mina loppis planer skulle inte ställas in! Packade istället vagnen full med extra kläder, lite fika, blöjor, paraplyer, Malte under armen och in med allt i bilen.

Sen var vi på väg... MOT LOPPIS!!!  =)Nästan alla möbler var genomdränkta av regnet, men jag hittade faktiskt ett köksbord för 50kr och utestolar/fåtöljer till baksidan. =)

Bordet ska slipas å målas sen, men köpte en vaxduk på ICA för 58kr som jag la på så länge. Blev kanon!!! =)
Köksbordet...eller rättare sagt matrumsbordet vi hade innan var ju 2 meter långt och tog upp onödigt med plats i köket. Detta var istället 1,5m och det gjorde stooor skillnad.

Regnet lättade faktiskt lite och det kom kanske 2 smååå skurar under tiden som vi var där. Däremellan sken solen lite och det var riktigt gott för det var inte kallt ute.
Det blev sillamacka på plats och så blev vi hembjudna till A.Ekdahl på lite kaffe och rabarberpaj =)
Snälla Christoffer hjälpte mig hem med bord och stolar i sin skåpbil... och fick efter inlastningen me sillamacka och lite fika.

Tack till svärföräldrarna för trevligt sällskap, hjälpen med Malte och bärandet av möbler. Tack Ekdahl för fika och trevligt sällskap OCH sist men inte minst, tack Christoffer för att du körde hem det.

Tittut min söta lilla kille...

.. där är du ju =)

Var på Ultraljud idag... mitt 4:de!!!

Men fick se vår lilla kille igen =) Han tittade fram bakom moderkakan.

Jag såg allt direkt... näsa, ögon, mun.

Men kan vara svårt att se på ultraljudsbilder ibland... och ingen annan av de som jag visade bilden för kunde se förrän jag pekade ut vad allt var =)

Så jag har ringat in till er. Bara till att klicka på bilderna så förstoras de:)Fick reda på att lillkillen var lite liten, så ska in på ett tillväxtultraljud om 3 veckor. Han låg ungefär 250gr under genomsnittet. Men han växer nog till sig... han har ju iallafall minst 6 veckor kvar om allt går som planerat.
Och min moderkaka ligger fortfarande kvar... så det blir ett till vaginalt ultraljud nästa vecka.

Gravid och cravings???

Då får du kolla in på familjeliv.

Jag kom in på denna tråden om cravings när jag surfade... och jag fick reda på att jag INTE var ENSAM om mitt craving!!! Kunde jag aldrig tro!!!

De flesta andra var ju faktiskt rätt normala jämfört med mitt ;)


.   .  .        . .   .    .   .

Nyfiken på andras craving??? eller har du eget graviditetsbegär??? Läs och dela med av ditt!


Tänk bara va jag blev förvånad av att jag inte var ensam om mitt ;)

Dags att packa väskan...

Nu går jag in i vecka 32 och det är bara 8 veckor kvar!!!

Och eftersom jag ska ta kejsarsnitt med 99% säkerhet så blir det väl inte mer än 6 veckor tills det är dags. Ovanpå det så kom ju Malte ( enligt journalen) V.35+... en hel månad för tidigt!!! Så nu gäller det nog att förbereda väskan!


Nu ska jag bara komma ihåg allt jag ska ha med mig... Blir nog lite mer "ensamtid" denna gången. Henkan var ju med på B.B hela tiden förra gången, men nu har vi ju lilla Malte som pappa måste vara hos. =)
Sen får man väl se om man orkar göra något... Kan ju tänka mig att man har rejäääält ont efteråt vid kejsarsnitt, så läsa tidningar å sådant kanske inte står så högt upp på listan!

Ne, det får nog bara bli lite ombyte till mig å lillen och det andra vanliga... Ska gå igenom imorgon vad som ska packas.

Nu ska jag nana!
Sussa gott alla ni där ute =)

Fullt upp!!!

...och lite till!!!

Denna veckan händer det saker. Jag blev sjukskriven förra veckan pgr av tidiga sammandragningar, så försöker ta det lugnt. Min älskade sambo har städat, tvättat, tagit hand en hel del om den lille, lagat mat, hjälpt mig med papper som ska skickas iväg, killat min rygg tills jag somnat... ja, han har verkligen skämt bort mig! Allt för att jag ska ta det lugnt.Men vissa saker måste man ju göra ändå. =)

I måndags var jag på ytterligare ett möte med facket och min arbetsgivares jurist... Detta har hållt på sedan Januari och är fortfarande inte löst än. Men nu vet båda parter vart de står och nu väntar jag bara på ett sista beslut som kommer att klargöra det hela en gång för alla!

Idag har jag varit hos barnmorskan för att mäta magen och lyssnat på hjärtljud. Även fått det bekräftat mer eller mindre att det verkligen blir kejsarsnitt, då min moderkaka ligger över med 5 mm.

Imorgon blir det möte med dagis angående Malte och senare på eftermiddagen ska Malte till Bvc för sin 1½ års kontroll.

Torsdag : LEDIG från Planer... men funderar på att köra och hälsa på pappa, familjen Hansson eller svärföräldrarna. Kanske till och med blir något heeelt annat, det återstår å se =)

På fredag blir det Ultraljud inne i K-stad... koll på livmodern och tillväxtkontroll på bebben i magen.


Och så har jag fixat med alla telefonsamtal som skulle ringas och skickat alla papper som skulle skickas... Ganska NÖJD då den listan var rätt lång! ;)

Na na na na na...

... na na na na na... na na na na na na!!! Låter glassbilen någonstans utanför. =)

.       .       .    

Vill bara springa ut och stoppa den!!! Mmmmm glasss!!! Konstigt nog har det blivit lite av ett behov sista veckan...

... Tror jag skyller på Diana och hennes tjat om glass ;) hahahhaa!!!OJJ OJ OJ!!! Medan jag håller på att skriva här så hör jag glassbilen köra upp på vår gata... Jag "springer" dvs VAGGAR bort till min väska för att kolla om jag har lösa pengar. Tjoho 90kr löst!!!
Jag går ut och väntar på glassbilen som måste köra förbi vårt hus för att komma ut ur området igen. Känner mig lycklig och halvt fånig när jag vaggar fram och frågar om de har glass för 90 kr... HAhahaha

Slutar med att jag får ett paket glass för 85 kr med mig in. *** LYCKA***!!! HAhahahahaha

( De tar kort, säger tjejen som kör... Aj, aj, aj kanske blir ruinerad nästa gång glassbilen kommer ;) hihihih )

Sparrisjakt!!!

Var på sparris jakt i lördags... efter svenska sparris.

Pgr av det kalla vädret så har ju inte sparris säsongen kommit igång ordentligt... Men efter att varit på jakt i gårdsbutik så hittade vi till slut SVENSKA sparris på ICA hemma i byn... Hahahaha.

Kostade i och för sig 40kr knippen, men såååååå goda var dom =) Vi handlade iallafall lite färska svenska kvisttomater i gårdsbutiken och lite annat. Så var lördagsmaten räddad ;)


V. 30 + 1


Vecka 30

Kroppen:

Tre fjärdedelar av din graviditet har passerat och din mage är ordentligt rund. Tyngdpunkten i kroppen förskjuts och påfrestningarna på ryggen ökar.

Det är vanligt att brösten läcker råmjölk "kolostrum" redan nu. Det brukar inte vara fråga om några stora mängder, men det kan det vara bra att införskaffa en skön amningsbehå utan byglar som du kan ha om natten.
Om förvärkarna upplevs som smärtsamma är det en signal om att allt inte står rätt till. Detta inträffar vanligtvis efter en lång arbetsdag eller då du är jäktad. Ta det lite lugnare och förkorta gärna dina arbetsdagar. Om du får kraftiga sammandragningar brukar man kontrollera livmoderhalsen för att se att den inte är försvagad och öppnar sig i förtid. Om så är fallet kan sjukskrivning vara aktuellt för att man ska kunna vila. Ibland rekommenderas en kortare tids sjukhusvistelse och/eller läkemedel som stoppar sammandragningarna.


I vecka 30 är medelkroppslängden 41 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 1600 gr. Huvudets omkrets är 28 cm.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt om utrymmet.

Barnet vaggas till sömns av mammans rörelser och vaknar ofta när hon lägger sig. Den dygnsrytm som barnet har i slutet av graviditeten kan även hålla i sig efter födseln, men det är inte säkert.

Troligtvis Kejsarsnitt...

... Usch, tvi & bläääh...

...Är min reaktion just nu. Jag vet att det görs rätt ofta och att det brukar gå bra å så. Men det gör inte MIG MINDRE orolig för det hela.

När jag gjorde ultraljudet i Februari så fick jag reda på att min moderkaka blockerar utgången för barnet och att det fanns en liten chans att jag skulle få ta kejsarsnitt. Men barnmorskan lugnade mig med att det var inte särskilt vanligt att man tog kejsarsnitt pgr av moderkakan, för den brukar flytta sig när barnet flyttar sig.

Igår fick jag åka in till förlossningen pgr av att jag hade rätt kraftiga sammandragningar som jag ville kolla upp. Gjorde då ett vaginalt ultraljud och fick reda på att moderkakan INTE hade flyttat sig. Så nu är det nog lika bra att ställa in sig på kejsarsnitt...

Malte kom ut efter 3 timmar och bara med lustgas. Så blir ju så arg, frustrerad å rädd när man får reda på att jag ska behöva göra kejsarsnitt, när jag har så "lätt" för att föda. Jag hatar nålar, knivar, skumma läkare, lamporna i taket på sjukhuset... ja, hela situastionen... Hur ska man inte kunna vara orolig??!!Sommarkläder...

Ja, nu har man rensat ut hur mycket kläder som helst... vad ska jag ha på mig i sommar??

Är ju gravid och kommer att vara in i mitten på Juli om allt stämmer. Men sommaren är ju inte slut då...  Sitter å tittar på lite kläder på nätet och hittade lite på bon prix... Ska ju helst vara luftigt å lätt då man kommer att bära en hel del på det nya knytet, amma och leka med Malte. Men man vill ju vara fin också... Jag är inte bara mamma ;)

Några bilder på lite söta klänningar å toppar för inte allt för mycket pengar =)Finns massor av kläder för olika smak å tycke... och bra priser.
www.bonprix.se

Från 1 hund till 3??!!

Det kunde man ju tro när jag klippte Bobban idag...

Nu har Bobban gått i snart 3 veckor med lugg ända ner till nosen. Så idag när Malte var på dagis, tänkte jag att nu ska min hund få SE den gröna gräsmattan ;)

1. Bild innan
2. Klippning (pälsen som nästan bildade 2 nyar vovvar ;) hihihi )
3. Blöt hund efter schamponering och balsam
4. Resultatet. Ny hund, torr, busig och kelen =)

1. 2. 3.

4.


Se så söt han blev =)

Önskelista 2010

Och allt ska helst vara inköpt innan sommaren...

Ja, vi ska ju ha en liten knatte till och det medför ju lite ändringar. Mycket som har med den ekonomiska biten me att göra.

Här är en lista på de saker som jag vill inskaffa innan sommaren helst... Men kostar en hel del.

1.  En större bil måste vi skaffa... typ Skoda octavia kombi??!!
2.  Bilbarnstol till den nya lilla killen. ( Har ju inte kvar Maltes)
3.  Syskonvagn är ett måste!!!  
4. Ny säng till Malte, så den lilla kan ta Maltes spjälsäng.
5. Ny bilbarnstol till Malte... Men än så länge kan ha den han har nu...


Detta är ju bara lite av det vi behöver... men det som kostar mest.
Såååå..... Tjjaaaa... Ska man börja skrapa lite trisslotter kanske??? ;)

Soliga Söndagen...

... Bjöd på preggoträff, grillning m.m.

Följde med Diana på "preggo träff" I K-stad idag.

Vi blev 6 gravida tjejer i olika åldrar som träffades för en pratstund med lite fika. Det var andra gången som 4 av dom träffades... Samtalsämnet var ju så klart om barn å födslen men blev lite annat me. Bf var allt från mitten av Juli till slutet på augusti... så vi var ju någerlunda jämnt gågna. Ska bli kul å träffa alla igen och se hur de växt tills nästa gång.

När jag kom hem, begav sig min lilla familj ner till familjen Hanssons på lite kaffe och lagning av deras dator. Henkan brukar fixa den vid problem, när han kan. Lilla Malte fick sina första egna solglasögon och ett mjukisdjur... som Hanna hade gjort själv! Jätte söt =)

Som avslutning på söndagen så bjöd vi över Diana och Björn på lite grillat och milkshake som efterrätt. Mmmmmmm.... =)
RSS 2.0