Färs & baconbiffar m. stekt lök & Sambal Oeleksås



Tillagades den 1/3

/av 5 möjliga


(idag var den lite för salt... men mycket god ändå)




(i detta receptet har jag plockat väck det saltet som inte behövs)


Färs (gärna med mycket fetthalt)
Bacon
Ägg
Grädde
Egengjord grillkrydda
Peppar
Broccoli
Blomkål
Lök
Smör

Sås
Grädde
Creme fraiche
Sambal Oelek
Salt (bara lite)
Tomatpuré
ett par droppar soja (gärna japansk, inget socker i)


Ugn 175 grader
  • Lägg färsen i en skål, knäck över ett ägg, krydda och häll i ett par matskedar grädde.
  • Klipp bacon i små bitar och blanda med i färsen och forma biffar  i den storlek du vill ha.
  • Stek biffarna så att de får en fin yta i mycket smör, lägg över allt i en ugnsform och efterstek dom i ugnen
  • Stek löken i pannan och skölj ur pannan.
  • Smält en klick smör, häll i önskad mängd grädde, creme fraiche, ca 2 tsk sambal oelek, 1 msk tomatpuré och några droppar soja... efterhand som såsen kokar upp.
Nu är biffarna med färdiga, så servera med löken, såsen och i detta fallet även tillsammans med broccoli och blomkål.

Kommentarer
Postat av: Janet

Ser kanon gott ut !!!

Nu ska vi gå ner några kilon.



Janet

2011-03-01 @ 21:56:24
URL: http://flyingeagles.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0