Jag har börjat...

Jag har börjat att klippa,klistra & rita i programmet Paint... riktigt roligt, men tar lite tid eftersom det inte är ett så avanserat program.


Bjuder på några bilder som jag har fixat igår och idag... jag har aldrig gjort detta innan, så tycker inte att det är helt fel :)
You LiKe??? :)

Tatuerad och fin :)

I går var jag iväg och blev tatuerad :)

Här ser ni bilder på den:

Jag gjorde en skiss och lät Rickard pimpa den... 

Bild 1. Rickard fixade en snygg stjälk och vingar, men han hade bytt ut mina lotusblommor till rosor. SNYGGT men fel för mig, gör om gör rätt ;)

Bild 2. Vi behöll rosstjälken, men Rickard la dit en riktigt vacker lotusblomma och en vinge som jag hade ritat ihop från bilder som jag hittat.

Bild 3. Tatueraren tyckte vi skulle ta min lotusblomma, då han menar på att Rickards blomma såg ut att hålla på att flyga iväg... Tvekade lite, men ok.

Stjälken - BEHÅLLS, SÅ SNYGG! :)

Bild 4. tatueringen innan färg.

Resten av bilderna... Tatueringen är färdig!!! Supernöjd!!! Men tycker att blomman saknar några blad... och nu vill jag lägga dit mer :D Kanske himmel eller vatten i bakgrunden... Eller bara bygga på med annat. Vi får se. Har ju lite mer pengar kvar att spendera :D Får ta en liten tanke till detta.

MEN SÅåååååå nöjd :D


Kopierat ett gammalt inlägg som jag har gjort på FB, som förklarar vad tatueringen betyder för mig.

Jag har tänkt på denna tatuering länge och jag vet vad jag vill ha, men inte riktigt hur. Jag har faktiskt skissat upp en egen idag... får se om det blir den eller någon annan.

Jag ska iallafall ha 2 lotusblommor, en knopp och en utslagen. En för Lilleman och en för Malte. Lotusblomman är en blomma som kan växa från den sörjigaste leran/sump och kämpa sig hela vägen upp till vattenytan och slå ut till den vackra blomma som den är.

Den står för sorgen över Lilleman (outslagen knopp), vår vackra son Malte (utslagen blomma) som vi är överlyckliga över och är vårat allt.

Sedan till sist själva valet av blomman, Lotusen. Symboliserar den hemska mörka gyttja som omgett våra hjärtan. Den sorg och hemska upplevelse som vi har lyckats med ena foten bryta oss ut ifrån och nu fortsätta vår kamp upp.
Jobbigt!

Jobbigt, jobbigt, jobbigt, jobbigt, jobbigt, jobbigt, jobbigt, jobbigt, jobbigt...


Börjar gråta hur lätt som helst men stoppar efter ca 5 tårarar... Ögonen är svullna, mitt huvud är tungt, trött och känner mig helt utmattad.

M. vill leka och jag orkar inte... Ska försöka sätta igång en film och hoppas att han vill se den...
Så nu är filmen igång, täcke å kudde och chokladmjölk till M. :)Blev paus i skrivandet, M's farmor & farfar kom förbi en runda. Känner mig lite bättre nu, fått prata av mig lite, pratat om annat som händer i livet och om hur god mat de hade ätit idag (farfar fyller ju år och de hade ätit ute på restaurang)... :D

Hipp, hipp hurra för farfar Jimmy idag! :)

M blir så glad när han träffar farfar & farmor... och att se M så glad, tar ju väck lite av det onda ...


Imorgon ska jag ringa och beställa tid till min tatuering :)
Nu ska jag bara slappa... Men innan dess får jag nog gå in å natta M igen, hör att han har stigit upp å börjat leka (BUSE ;) hihihi)

Ett år sedan...

Jag "pratar" ut...

Jag förstår inte det... det har gått ett helt år!

Det känns som om det hände för några månader sedan, samtidigt som det fortfarande känns å overkligt.
Hur tar vi det då? Hur tar jag det?
Jag kan ju egentligen bara prata för mig själv. Så klart är det de värsta som har hänt oss båda... Men alla tar sorg, hanterar sorg och visar sorg på olika sätt. Finns det rätt eller fel sätt? Jag tror inte det.


Ser man på hur jag har hanterat det, så kan jag varken säga att jag har hanterat sorgen på rätt eller fel sätt. Jag pratar om det men har ändå problem med att visa vad jag känner öppet... Även för Lillemans pappa. Det är jobbigt att visa sorgsna känslor, jag känner mig "svag"??? Ibland kommer tårarna ändå framför någon och det känns så jobbigt för mig... jag vill inte att någon ska se... se mig ledsen, utsatt, sårbar...svag??
Jag är den glada, den pratiga, den som stöttar andra... och det är lättare att visa ett leende än tårar. Än idag har jag aldrig gråtit ut ordentligt, även när jag är själv så försöker jag stoppa tårarna.

Jag vet inte varför egentligen... ska jag skylla på någon?? Är det jag som är knäpp? Usch, jag vet inte...

Vid ett tillfälle så kände jag att jag inte orkar längre, jag vill prata med någon... jag behöver någon som lyssnar, som inte känner mig, så att jag kanske vågar gråta... det eller så brister jag itu...!
Jag tog nummret till en psykolog som jag hade, tog mig mod till att ringa, berättade hur jag mådde... samtidigt som jag försökte hålla tillbaka gråtet, skriket, eftersom jag hade några vänner i köket (jag hade smygit iväg för att göra ett samtal). 

- Ja, jag förstår att du tycker det är jobbigt... tror du att du behöver boka en tid? Eller har du någon vän du kan prata med? (sa tanten,psykologen i luren).

- Jo, vänner har jag ju. Svarade jag. 

- Tror du att du kan prata med någon av dom?

- Ja, jo... det kan jag ju... men...

- Men då tycker jag att du kan försöka prata med någon av dina vänner, så får du höra av dig om du behöver boka en tid här.

Ungefär så gick mitt samtal till, när jag skulle boka tid till psykologen. När jag väl tog mig mod till att försöka få ut alla mina känslor så...
Ja, jag kan ju säga att efter det har jag inte försökt igen. 

Jag pratar väl en hel del om Lilleman, men när jag känner att tårarna är på väg, så byter jag samtalsämne direkt. 

Under den här tiden som jag har skrivit detta, så har jag nog börjat gråta 4- 5 ggr men satt stopp för det igen... det är liksom en vana nu... Jag kan inte släppa ut det helt...


Ovanpå detta har jag en i familjen som jag har sagt upp bekantskapen med... en av orsakerna är att hon inte ringde en enda gång efter Lillemans begravning för att kolla hur det var med mig, M eller H.
Hon hade massor av olika bortförklaringar som att hon inte hade pengar på mobilen, inga bensinpengar m.m. Det konstiga är att hon ringde min syster, sitt jobb m.fl. På hennes FB status stod det vid ett tillfälle att hon bara hade pengar till de viktiga samtalen. Hon vet själv... därför skriver jag det här. Och jag vill prata av mig..!
Jag vet inte hur man lyckas vända detta, till något som jag skulle ha gjort fel? Men tydligen så är jag väldigt elak som tycker att hon har handlat fel, då jag fick utskällning av min ena syster, att hur jag kunde säga att "familjen" är så hemsk. Det knasiga är att jag har inte sagt något osanning, elakt eller något annat om någon i min familj. Detta som jag berättar här är om min ***** och hon vet själv vad som har hänt. Att som vuxen människa göra sådana saker (eller inte göra), är något som jag inte kan förstå.

När Lilleman dog eller när vi hade haft begravning, var det ingen av mina släktingar från mammas sida, (utom minsta systern Jaana), som ringde och beklagade sorgen till oss. Vi fick nått meddelande på FB... thats it!

Förlåt mig om jag tycker det är för djävligt..!

Nu har det gått ett år... och nu inför eller på "årsdagen" är det inte någon från mammas sida som har hört av sig...


Därför skriver jag ofta på FB (och här) hur mycket H's familj betyder för mig...oss. Likaså pappa & hans sambo Lena. De har alltid funnits där och stöttat oss. Jag vet att det är tufft för dom med, att förlora ett barnbarn.


Nu ska jag lägga mig, jag ska upp om 4 timmar och lämna M på dagis. Senare ska jag ner till Lilleman och bara sitta där läääänge...


Uppdatering...

Jag vill så klart tacka alla mina/våra vänner som har varit underbara och stöttat oss så mycket ni kan. 
Det är lycka att ha er runt oss.

Puss & Kram till er!

så har Helgen varit...

Trots omständigheterna så har helgen varit bra.

Jag ville absolut inte sitta hemma denna helgen, så det har vi inte gjort. Är så himla glad för att vi har haft fint väder, så att detta har varit möjligt :) Jag har fokuserat på att M ska ha så kul som möjligt och att jag ska kunna koppla av lite, njute av M's skratt och försöka slippa grubbla så mycket.


I fredags så drog vi ner till ankdammen i någta timmar, där vi träffade lite vänner, fikade & matade änderna. När vi kom hem så målade jag ju byrån och speglen ute i solen :)

Igår så drog vi till lekparken med Lisa, Melker & Christoffer :)Och idag så drar vi till svärföräldrarna för att fira farfar :)
Det blir säkert ett litet bildcollage här senare ;)

Ha en riktigt bra dag i solen idag! :D

Glad men sorgsen...

Idag är det blandade känslor... solen skiner, vi leker, M skrattar, jag skrattar.

Vi har varit på lekplatsen hela dagen och haft så roligt, vi skrattar, jag fotar...vill ha roligt och försöka tänka på annat. Men det går inte... såklart inte..!
Emellanåt bryter det sig igenom hinnan som jag har lagt ovanpå. 

Det är Holjemarknad... men också ett år sedan Lillemans hjärta slutade att slå. Holjemarknad, som egentligen ska vara roligt och avslappnande att gå på... titta på allt, äta gott, sätta M på en karusell m.m.
Jag tar mig så långt därifrån som möjligt, för att slippa, för att undgå platsen där allt började, då jag började min hemska väntan på att Lilleman skulle komma ut...bara för att tas ifrån oss...

På måndag är det ett år sedan den dagen då Lilleman fick tas ut med ett kejsarsnitt... bara 4 veckor innan BF. Så denna helgen är lite extra jobbig att ta sig igenom, men jag gör allt jag kan för att M ska ha en underbar helg, att det inte ska synas... att det inte ska kännas så mycket.


Usch vet inte mer vad jag ska skriva än att jag är så jävla ledsen!!!!!!!!  men de ska inte synas, ingen får se... allra minst M.
Det händer att folk får se ibland, då tycker jag det är väldigt jobbigt. Nu ska jag torka bort tåren och servera kaffe...  Djupt andetag och så fortsätter vi denna dagen på ett så bra sätt som möjligt!

P.S. Tack kära dagbok för att du lyssnar. D.S.Piff å lite knoppvärmare...

Jag fick en hallbyrå och en spegel av H's farmor.


Jag målade båda vita idag och satte på mina "knoppvärmare", som jag hade beställt av Wiveca :)
En knasig/rolig idé som jag fick :) hihihihih
Jag skickade mess till Wiveca om hon kunde fixa sådana... och när hon förstod vad jag menade, så var det inga problem. De blev precis som jag hade tänkt mig :D

Det är bara till att trä på och av dom, så kan man bara handtvätta de virkade "knoppvärmarna", när det behövs.

Resultatet:
Hon är även duktig på att virka mobilskal och hittar på allt möjligt :) Denna beställde jag till Lisa, som ÄLSKAR rosa och katter ;)  :


ERROR::!!

Då har Internet legat nere lite... :(

Men fick tillbaka det idag iallafall och 300kr att ringa för, på hemtelefonen, som plåster på såret.


Igår var klassen och grillade... eller en del av klassen. Vi är uppdelade i 4 små mindre klasser som har olika inriktningar. Vår lilla klass = Profil, begav oss iväg för att grilla. Vi hade jättekul och så mysigt. På vägen hem, så ...ja, jag vet inte vad jag ska säga... men vi flippade ut lite. Hahaha vi hade haft så roligt och var nog lite trötta, att det blev sista energiutsläppet på hemvägen. Det resulterade i att vi sjöng högt med musik i bakgrunden, men överröstade sångaren som spelades, samtidigt som vi filmade. hihihihi jag la upp klippet på youtube, för att ha det sparat. Mycket roligt för oss som sjöng iallafall ;)


Idag har jag varit en runda i skolan, hemma hos H.s farmor och sen mys med familjen. Solen har skint och det har varit en bra dag! :)
Mamma Sandra tipsar.

Här kommer en fortsättning på tips om giftfria rengöringsmedel & annat.
Rengör glasdörren

Gnid in glasdörren, t.ex. vitrinskåp eller glasskåp med citronsaft och torka med hushållspapper.

 

Fönsterputs och kakelrengörare: Blanda 1/4 kopp vinäger i 3-4 liter varmt vatten. När du städar använder du svamp eller sprayflaska.

 

Avloppsrengöring: Häll 1/4 kopp bikarbonat i avloppet följt av 1/2 kopp vinäger. Täck över avloppet tills det har sluttat fräsa och spola sedan med två liter kokande vatten.

 

Badkars-, handfats- och kakelrengöring: Blanda 1/2 kopp bikarbonat med 2-3 matskedar flytande tvål i en skål. Använd en svamp eller mikrofiberduk för att skrubba ytorna. Skölj med vatten.

 

Golvrengöring: Blanda 1/2 kopp vinäger med 3-4 liter hett vatten. Tillsätt 1 matsked flytande tvål eller citron.

 

Behandla ditt träbord, träbänk m.m.: Blanda två delar olivolja med en del citronjuice. Applicera med en mjuk trasa och torka.

 

Luftrengörare: Blanda lite kryddnejlika, kanel och apelsinskal i en skål med vatten. Värm upp och rör om. Även krossad rosmarin eller andra kryddor sprider väldoft.

 

Mögel kan tas bort genom att torka med ättika och lämnar över en natt och sedan skrubbade bort.

 

Vill du göra rent i dina kökslådor eller leksakslådan utan att behöva ta bort allt du förvarar där, kan du sätta en nylonstrumpa över mynningen på dammsugarröret och gå loss med dammsugaren. Nylonstrumpan gör att det bara är dammet som följer med. En annan fördel är att lådan inte repas lika lätt. Spänn strumpan ganska uttöjt.

 

Rengör disktrasan

Förläng enkelt livslängden på din disktrasa. Koka upp vatten och trasan ev. med lite diskmedel. Detta bör göras en gång i veckan, så dör alla bakterier.

 

Kalkavlagringar

Kalkavlagringar kan avlägsnas genom att lösa med vit vinäger. Hård kalkavlagring i svåra områden kan mjukas upp genom att täcka inlåning med pappersduk indränkt i ättika. Låt pappershanddukar på plats en timme innan rengöring och sköljning.

 


Snart "Sommarlov"...

... ja!!... eller nej... eller JA Jo.. JA!!! :)


Ska bli skönt men ändå inte... jag trivs i skolan och kommer att sakna massor av folk! Vissa kommer jag få se igen efter sommaren i skolan, men långt irfån alla :(

Nu ska man jobba... men inget "riktigt jobb", utan sommar jobb. Känns som när man var 16 igen. Risken är att sommarjobbet som jag har tackat ja till, inte blir som jag trott. Jag trivs å så... men det blir inte så många timmar som jag hoppats på. 

Vi får se hur de går, jag får väl plocka pantisar om inget annat ;) hihihihihi

Det allra tråkigaste är att inte kunna gå till skolan på nästan 3 månader. :/
Men något ska jag nog slänga ihop i sommar så att vi får träffas :)
Bjuder på några bilder från skoltiden, de 2 senaste veckorna. Enjoy!


tips på mjölkfritt

Mjölkfria alternativ (bara några av många, men för att visa att det finns alternativ).

Det finns ett antal bra ersättnings produkter som kan användas. Nutramigen – köps på apoteket och innehåller allt ett barn behöver. Nutramigen luktar & smakar inte särskilt gott. Men för barnet är det så klart inte äckligt, detta blir ju deras ”mjölksmak”. Se till att få detta utskrivet på recept då du får 6 burkar för mindre än priset för en (om jag inte minns helt fel).

 • Sojasemp – Sojabaserad välling. 

 • Solhavre – Havredryck som kan användas även vid bakning och matlagning. 

 • Rice Dream – Finns med tillsatt kalcium. Fungerar perfekt i matlagning, bakning och till vanligt mjölkområde. Ex. till gröt, flingor m.m. 

 • Tofuline – En sojabaserad dryck som kan användas istället för mjölk. 

 • Karlshamns mejeri – Karlshamns mejerier har både flytande margarin och mjölkfritt 500g paket med margarin. 

 • Milda Couliness – Mjölkfritt flytande margarin/olja. Smakar precis som ”vanliga” milda men är mjölkfritt. Perfekt att steka i eller hälla på pastan.
Nu har jag mestadels bara tagit med favoriterna på bild här ovan (det finns så mycket mer)... som ni ser så finns det verkligen idag, alternativ till de som har komjölks allergi.

************************************************************************

Är man mycket känslig kan det vara bra att bara köpa pålägg som är färdigförpackat och inte köpa i delikatessdisken eftersom knivar och skärmasiner används även till produkter med mjölk.

***********************************************************************

Vissa varor kan ibland tillverkats i samma utrustning som de med mjölk, det är oftast därför det står (kan finnas spår av mjölk), Dessa kan faktiskt innehålla i regel sådana mängder mjölk att de utgör problem för den mjölkallergiske. Är du då väldigt känslig så Köp då INTE varan med texten: spår av mjölk. http://shop.goodstore.se/ Här kan du hitta t.ex. ljus choklad, som är mjölkfri 

************************************************************************

Halvfabrikat
Ta för vana att alltid läsa innehållsförteckningen på förpackningarna om det inte står MJÖLKFRITT.

 • Felix Krögarpytt, Kycklingpytt
 • Vissa Fiskpinnar – Där paneringen är mjölkfri.
 • Korv – Alla Lithells korvar är fria från mjölk, soja, gluten och ärtprotein. Många av scans korvar är också mjölkfria. Alla namnskyddade korvar är mjölkfria.
 • Felix Pommesfrittes / Krögarpotatis / Rösti är alla mjölkfria.
 • Mamma Scans Köttbullar & Icas köttbullar innehåller ej mjölk


Tillbehör: Tänk på att det finns kryddor, fonder, buljonger och mycket annat som innehåller mjölksocker, skummjölkspulver osv. Läs alltid innehålls förteckning (även på sådant som du inte tror det finns i).
Bröd: Större delen av bröd från affären är mjölkfria idag. Köp dock inte bröd som ej är innehållsdeklarerat (då det kan innehålla smör) färskt bakat bröd på bensinmackar eller i butik.

Fikabröd/kex och annat: Bästa sättet att försäkra sig om att fikabrödet är mjölkfritt är att baka det själv och ersätta mjölken med havremjölk, smöret med mjölkfria margaring.

"Köbe-Kakor" som är mjölkfria är Annas pepparkakor, Tom och Jerry kex, Mumin kex, Marie kex (från Göteborgskex). En del av ”Gilles” kakor är också mjölkfria. Felix frysta kanelbullar är mjölkfria, men de är dock de enda som är det, vad jag har hittat hitintills. Det finns även mjölkfria ”gräddbullar” (det står på dom om de är mjölkfria).

Glass: Det finns glass för barn & vuxna som har mjölkallergi. Tofuline - finns i flera olika smaker som vanilj, jordgubb och choklad. Tofuline har även mjölkfria glass strutar. Glassbilen (hemglass) har mjölkfria alternativ. GB-glass och andra . Så är det Pigelin och Igloo som fungerar (en liten varning för andra isglassar, de kan innehålla mjölk). Sorbeter kan innehålla mjölk, men absolut inte alla. DelMonte har goda sorbeter.

Godis: Det finns väldigt mycket godis som innehåller mjölkprotein. Några sorter som är mjölkfria och som M har fått är: Gelehallon,TuttiFrutti (Fazer) finns som både mjukt godis och klubbor, Ahlgrens Bilar, Tablettaskar som Zoo,PimPim & Fruxo.

Nästan all Chips innehåller skummjölk i kryddblandningen eller har spår av mjölk. OLW’s lättsaltade chips är den som det inte är spår av mjölk i.

Salta pinnar & Popcorn fungerar alldeles utmärkt och är mjölkfria.

Köp helst inte lösgodis! Även om just den sorten du tar är mjölkfri så kan skeden ha varit i någon annan bytta med godis innan du tog.

Mamma Sandra tipsar!

Här kommer lite tips på hur du kan byta ut farliga, giftigs rengöringdmedel till giftfria medel som du tillverkar själv på några minuter :)

 

Blanda en enkel lösning av ättika och vatten som du kan användas i en sprayflaska för att minska fett på ytor som din spis och bänkskivor. Vinäger och vatten är också en perfekt lösning för rengöring av mycket. Använd den för att rengöra golv, fönster, samt kyl och frys.


Rengör kastrull

Till riktigt fastbrända kastruller kan du hälla i en skvätt grönsåpa eller diskmedel och kokat upp. Skrubba med diskborste.

Alt. För att få bort fastbränd mat i din kastrull kan du gnugga den brända botten med sockerbitar, då blir den snabbt ren och fin igen. Du får den extra blank genom att efteråt doppa en svamp i vetemjöl och putsa.

 

Ugnsrengöring

Blanda tvättsåpa med vatten i en sprayflaska och spraya sen ugnen invändigt. Vrid upp den till 100 grader och låt stå i 20 min. Stäng av och låt svalna. Torka sen av all gammal ingrodd smuts med en fuktad svamp. Har du ingen såpa så kan du ställa in en djup tallrik med ättika inne i ugnen i 50 grader. Låt stå i en halv till en timme och tvätta sedan rent.

 

Insektsspray: Blanda olika starka pepparsorter (eller 2 teskedar rödpeppar) med en deciliter vatten. Filtrera genom ett kaffefilter och häll det i en sprayflaska. Tillsätt en tesked tvättmedel. Skaka innehållet väl. Spraya på utsatta områden.

 

Få bort blomflugor

Tänd en tändsticka och stoppa ner den med svavelsidan nedåt i blomjorden i din blomkruka. Fungerar bra för att hålla blomflugorna borta :)

 

Få bort bananflugor

Blanda en del vatten, en del äppelcidervinäger och ett par droppar diskmedel (för att få bort ytspänningen) i ett glas och ställ det vid diskbänken.  (ofta lägger bananflugor sina ägg i vasken, häll eller spola med hett vatten).

 

Pynta med mynta

Plantera mynta i närheten av dörrar och fönster, så håller myrorna sig på utsidan. Och du har alltid mynta till din kalla Mojito ;)Några timmar för Sandra

Igår hade jag jättetrevligt :)

Att vara mamma ÄR ett "heltidsjobb" 24h/dygn. Sedan jag blev mamma har jag fått ändra mycket i mitt liv (som många andra fått göra) Att ha "ansvar för någon anna på riktigt", stiga upp tidigt varje morgon ÄVEN om det är lördag & söndag ;) Stanna hemma om kvällarna eller anpassa volymen något efter kl åtta, mornarna blir dubbelt så stressiga när man ska fixa till två personer istället för en. Att vila på semestern?? hahahaha

Ni förstår vad jag menar... Att vara mamma för med sig många saker, men den största... är den fantastiska kärlek som man har, för den lilla människan i sitt liv. En kärlek som aldrig försvinner. Varje dag när vi vaknar så blir jag så himla glad över att se lilla M (att han har ett så jäkla bra morgonhumör, hjälper nog till). Han vaknar till 99% av gångerna, med ett leende på läpparna :) Han är det bästa som har hänt mig! 

Men så är det fortfarande så att man brhöver ha lite tid för sig själv ibland... För att bara få vara jag, mig, Sandra! Igår var det en sådan kväll. Hahaha det krävs ändå en hel del för att man ska få en sådan kväll.
 • Packa väska: Jag
 • Packa ner mjölkfri mat: Jag, även om farmor alltid är jäkligt duktig på att fixa mjölkfritt, så vill man inte ta något för givet.
 • Någon som passar M: farmor
 • Köra å lämna honom: Jag
 • Köra och hämta honom: Christoffer, eftersom jag ville något att dricka till maten.
 • Avsluta kvällen i lagom tid så att inte M blir för trött.

  Jag, Dennis, Josse & Bettzki drog ner till en restaurang i byn igår. De hade afterwork maträtt för 39k som var hotwings med pommes denna gången. Till det blev det en öl för mig :)
  Vi satt där i nästan 3 timmar, pratade, fjantade oss & njöt av solen. Jag hade så kul med detta gänget och skrattade så att jag höll på att tappa rösten :D

  Denna kvällen kände jag att jag verkligen behövde, att bara få ta det lugnt och inte behöva tänka på att ha koll efter M. Men framförallt så behövdes det en avkoppling från skolan, alla tråkiga saker som har hänt m.m.ÅHhhhhh, äntligen!

Nu är jag färdig med mitt, vårat skolarbete.

Så de närmsta 3 månader så har jag inga fler skoluppgifter och kan göra vad jag vill på eftermiddagen vad M vill göra om dagarna. ;)

Nu när jag har redovisat mitt arbete, så kommer jag att dela med mig om det här, lite då och då. Det som jag kommer att dela med mig om här, är om vilka farliga kemiska ämnen vi utsätter oss själva för dagligen...  Och hur mycket våra barn är utsatta för detta.

Jag kommer att dela med mig om bättre alternativ till giftiga meddel som faktiskt inte alltid behöv och mycket mer. Du kommer även att spara en slant om du provar mina husmorstips.


När jag var lite och bodde mer eller mindre hos min farmor, så använde hon grönsåpa eller dikmedel till det mesta. Idag har vi oftast ett medel till varje sak. Jag öppnade mitt städskåp och hittade massor av olika meddel till olika saker, som till:
 • golvet - golvmedel med blomdoft
 • kakel¨- smuts och rester
 • avlopp - propplösare
 • toan - kalk & smuts
 • köket - polering till vasken
 • fönster - fönsterputs
 • spis - polerar spishällen
 • toalettrent - WcAnka
 • Svinto
 • dofta gott
 • WcBlått
 • olika meddel till kläder m.m
Som ni ser...  mer än 12 olika flaskor??!!! Inte klokt!! Nej, jag bestämde mig för att nu var det stopp!!!
Tänk alla kemikalier som hamnar på golvet, på bordet-under mackan, på vasken-på maten. Ni förstår vad jag menar.

Tänk barn som tar på allt, stoppar allt i munnen, kryper på golvet! Man får inte heller i sig allt via munnen, utan man absoberar in giftet med via huden.

Jag vill passa på att tipsa om en bra faktafilm om detta som heter Underkastelsen (klicka på namnet så kommer du till youtube, där du kan se en del av filmen).

Snart kommer du se: Mamma Sandra tipsar, här på bloggen lite då och då.
Håll utkik ;)
Funderingar om min blogg...Ja, vad ska man säga om min blogg???


Min blogg tillhör nog inte direkt någon speciellt "fack".
Jag skriver om ...


 • mitt liv som mamma
 • sorgen över mitt förlorade barn
 • om det som händer i vardagen
 • mjölkfri kost - mjölkfria alternativ
 • inredning
 • olika saker som jag blir uppslukade av för stunden
 • mat i alla dess former
 • om tankar & funderingar
 • tippsar om andra sidor
 • ... vad skriver jag inte om typ???!!! Vart hör jag hemma??? Måste jag välja?? Nääää, jag kommer nog fortsätta att hoppa fram å tillbaka, skriva om det som jag brinner för just då, lite AHA-saker m.m.
Hoppas ni står ut med min variation ;) Framför allt vill jag dela med mig... om bra och mindre bra saker... till familj och vänner. Men alla är välkomna och ni är välkomna att kommentera. 

Hoppas att jag kan bjuda på en någerlunda trevlig läsning, vem du än är! ;)Isabelle...Isabelle Norman Sällström från Piteå - en frilansande formgivare, illustratör och formbutiksägare.


Ni känner säkert till några av hennes skapelser som ex denna :
Något som jag hittade och gillade var denna:

En tavla där du själv får fylla i vilken text du vill i de 3 pratbubblorna. Hur mysigt som helst att ha till barnrummet eller dig själv och finns i olika färger :)

Lördag morgon

Den bästa dagen på hela veckan.

Den dagen då vi brukar få sovmorgon till 8-9 tiden, mysa i soffan, inte behöver stressa iväg, ta bilen eller vagnen och hälsa på familj eller vänner, ta dagen som den kommer.

2 av 4 lördagar är H ledig och då blir denna dagen klart favoriten, då vi är tillsammans hela familjen - hela dagen. :)


Här myser M och Bobban i soffan, efter frukosten ♥


försenade bilder :)
Från valborg:
I går...


Hade jag och M en bra och händelserik dag :)

Det började med att vi vaknade upp hos farmor och startade dagen med frukost och mys framför tvn. Efter lite bus och allt nerpackat så begav vi oss hemåt.

Vi fick besök av Angelica och henne ena dotter, strax efter kom Anouk med hennes familj. Barnen satt som flugor på knoddis, klappade henne på kinderna och skulle visa henne saker. När knodden begav sig hemåt, så fortsatte de "stora" barnen att leka. Efter mycket fika och lite tjabb om vad som var mitt och ditt, så satt de och myste tillsammans i M.s säng och tittade på film. :)  Sååå söta

Innan Angelica med dotter begav sig hemåt, så hade M fått en ny söt liten tjejkompis. Pussen, var ju hon tvungen att få ;)

Efter det fick vi besök av Dzenana som så sött hade med sig en varsin liten present till mig och M. En söt rosa vårblomma till mig och en fiskbok till M :) Det fick bli fika igen.... sorry Dzenana, kanelbullarna hade tagit slut vid den tidigare fikan ;)

Och på kvällen fick jag och H besök av härliga Dennis,,, Vi smaskade på lite hemmagrillad kyckling & klyftpotatis, sen tittade vi på B.B . En mkt trevlig kväll med min sambo och Dennis, jag skrattade så att jag fick ont i käkarna :D

Jag fick inte mycket gjort i hemmet denna dag, men oj vad trevligt jag hade.

Kram på er alla mina söta goa vänner!

Bjuder på några bilder från första besöken :)


RSS 2.0