Tacopaj LCHF
Tillagades den 2/3
(kommer vi att göra den igen??? Ja, faktiskt... men med mer kryddor).
Ugn 225 grader.
2. Bryn färsen med vitlök och 1 hackad lök i smör (krydda gärna lite mer än vad du annars kryddar din färs). Tillsätt vatten och tomatpuré, låt det koka in. Under tiden så kan du blanda creme fraiche med ost och grädde.
3. Häll färsen över pajskalet.
4. Strö över löken
5. lägg ut tomatskivor.
6. Häll på ost och creme fraiche röran, grädda i ca 10 minuter eller tills du tycker att det har fått tillräckligt med färg.
7. Färdigt! Servera med sallad, turkisk yoghurt (med majonäs, salt och pressad vitlöksklyfta), egen salsa eller guacamole.
Gör egen RIKTIG salsa (recept som jag snappade upp när jag var i Mexico).
(Allt ska hackas väldigt smått)
½ gul lök
1 burk creme fraishe
2 advokados
/ av 5 möjliga
(För lite krydda & smakade mer som tacoomelett. Tillagas som paj, smakar omelett!! Därför en stjärna i avdrag).
(kommer vi att göra den igen??? Ja, faktiskt... men med mer kryddor).
Ugn 225 grader.
1. Smält smöret i pajform, i ugn. Vispa ihop ägg, grädde och grädda den så att den får torr yta och fin, bra med färg. Ta ut och låt vila.
2. Bryn färsen med vitlök och 1 hackad lök i smör (krydda gärna lite mer än vad du annars kryddar din färs). Tillsätt vatten och tomatpuré, låt det koka in. Under tiden så kan du blanda creme fraiche med ost och grädde.
3. Häll färsen över pajskalet.
4. Strö över löken
5. lägg ut tomatskivor.
6. Häll på ost och creme fraiche röran, grädda i ca 10 minuter eller tills du tycker att det har fått tillräckligt med färg.
7. Färdigt! Servera med sallad, turkisk yoghurt (med majonäs, salt och pressad vitlöksklyfta), egen salsa eller guacamole.
Pajskal
4 ägg
4 ägg
1 dl grädde
2 msk smör
Fyllning
1 msk smör till stekning
Fyllning
1 msk smör till stekning
500gr köttfärs
1 msk tomatpuré
2 vitlöksklyftor
1 lök
krydda efter behag (glutamatfri tacokrydda)
½ dl vatten
Topping
2 dl riven ost (fet)
2 dl riven ost (fet)
1 dl grädde
½ dl creme fraiche
2 tomater
2 tomater
1 gul lök
♥Dagens kock: min sambo :D
Gör egen RIKTIG salsa (recept som jag snappade upp när jag var i Mexico).
(Allt ska hackas väldigt smått)
½ gul lök
2 tomater
1 grön spansk peppar
färsk koriander (ta efter smak, jag tar nästan en hel kruka)
olivolja
salt
svartpeppar
några droppar lime (efter smak)
Guacamole
Mixa de urgröpta avocados med creme fraiche, pressad vitlök, några droppar citron/limesaft. Krydda med salt o peppar. Mixa tills den är slät och fluffig
Guacamole
Mixa de urgröpta avocados med creme fraiche, pressad vitlök, några droppar citron/limesaft. Krydda med salt o peppar. Mixa tills den är slät och fluffig
1 burk creme fraishe
2 advokados
2 vitlöksklyftor
lime/citron
salt & peppar.
Kommentarer
Trackback