MRSA... :/

Han har lyckats få MRSA...

Detta visas i den andra provtagningen som de tog från M. Han hade inte det vid första provtagningen, så risken är stor att han har fått det vid tillfället då de skar i hans ben. Alltså han åker till sjukhuset och blir sjukare..!!!

Jag blir knappt själv klok på vad MRSA är för något eller vad konsekvenserna blir... men har letat lite på nätet och nu har jag plockat ut lie info, som jag nu delar med mig av.


M's sår...

MRSA (Meticillinresistenta Staphylococcus aureus) är
inte en sjukdom utan en bakterie. Meticillin står för
en grupp av antibiotika och resistenta innebär att
bakterierna är motståndskraftiga mot antibiotika som
tillhör den gruppen.
MRSA är inte heller någon ny bakterie utan en
variant av Staphylococcus aureus.
MRSA (Meticillinresistenta Staphylococcus aureus) är inte en sjukdom utan en bakterie.
Bakterierna är motståndskraftiga mot antibiotika. MRSA är inte heller någon ny bakterie utan en variant av Staphylococcus aureus, även kallade gula stafylokocker. Dessa (gula stafylokocker, inte mrsa) är bakterier som förekommer normalt i näsan hos ungefär var tredje person.
Det är alltså en vanlig, oftast harmlös, bakterie som tillhör vår normala bakterie flora. Bakterien trivs dock speciellt bra när huden är skadad eller där det finns något främmande, som t ex en urinkateter.
I regel märker vi inte av att bakterierna finns där, men ibland kan de orsaka infektioner som sårinfektioner.

Skillnaden mellan vanliga S. aureus och MRSA, är att MRSA är motståndskraftiga mot den antibiotika som oftast används för att behandla infektioner, orsakade av stafylokocker. 

MRSA kan precis som andra stafylokocker orsaka sårinfektioner, bölder eller i sällsynta fall allvarligare infektioner.


Av Allt som jag har läst så verkar det inte så farligt för en frisk person... det är nog värre med de som har mycket nedsatt imunförsvar och gamla människor... de som inte har samma kraft att återhämta sig/ta hand om infektionen.

Smittan sprids särskilt lätt i sjukhus-/sjukhemsmiljöer där många patienter, som är speciellt mottagliga för infektioner, vårdas (kallas därför sjukhussjukan).. Men MRSA förekommer även hos personer som inte varit i kontakt med sjukvården. 

Särskilt stor är risken att smittas med MRSA om man vårdats på sjukhus utanför Sverige där MRSA är mycket vanligare än hos oss. Så mycket som en tredjedel av alla nya fall av MRSA har smittats utomlands.MRSA sprids genom kontaktsmitta.


MRSA smittar normalt inte vid sociala kontakter – t ex när du träffar personer, tar i hand eller ger en kram - och därför kan du i stort sett leva som vanligt. Om du har sår är det dock viktigt att såret är omlagt. Det är också viktigt att du alltid tvättar händerna noggrant om du berört sårområdet. Om du har MRSA i sår, annan hudförändring eller urin ska helst inte personer som har sår, eksem eller andra hudförändringar hjälpa dig med sårvård. Risken för smitta vid annan typ av hudkontakt är mindre.

Men hittade även: Detta kan spridas vid nära kontakt mellan personer (sprids främst via direkt hudkontakt, Ibland kan spridningen också ske indirekt dvs. då man rör föremål som kontaminerats av sekret, t.ex. kompresser och förband).

På sjukhuset så spärrade de av lekrummet efter att M hade varit där... pgr av smittorisken... (de viste inte att han hade den bakterien, när vi kom).

 Well, detta var lite av de förklaringar som jag har hittat.

 

 

A och O är bra handvård...

  • Håll händerna rena genom att tvätta dem med tvål och vatten, vi kör även spritning.
  • Håll sår och skadad hud rena och skyddade tills de har läkts, M sover till och med med pyjamas som tvättas varje dag.
  • Om du har torr hud ska du använda fuktighetskräm för att hindra huden från att spricka, detta gäller för oss alla.
  • Undvik att vidröra M's sår och förbandsmaterial som smutsats av sårvätska, vi tvättar & spritar oss efter vidrörning.

 


Imorgon ska vi ringa smittskyddsupplysningen, så att vi får riktiga svar på alla våra frågor.


Tills dess sitter vi i karantän ;)Kommentarer
Postat av: anouk - En Rookiemammas vardag

Hujjaligen stackars liten=(

2011-07-13 @ 23:40:18
URL: http://anouk.blogg.se/
Postat av: Anonym

jävlar som det ser ut stackare

2011-07-14 @ 21:36:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0