Första dagen på Jobbet

Idag var det min första dag på det nya (sommar) jobbet.



26 grader varmt inomhus,





fick torka soppa, öl och glasskärvor från golvet, och massor av nyfikna diskussioner om mig (som de trodde att jag inte hörde) hihihihihi.

Utöver detta så jobbade jag med en mycket trevlig tjej, mötte mycket glada gäster, fick lära mig deras rutiner, åt väldigt god äppelpaj och fick prova på nästan allt som jobbet har att erbjuda... ja, jag tror att jag kommer att fixa detta galant.

Liiite jobbiga tider bara... Börjar 07,00 och slutar 15,30. Det betyder att jag måste stiga upp 05,30 för att hinna med lämning av M till dagis :/
Och jag är INTE en morgonmänniska! Men det är bara att gilla läget, jag är så glad att jag fick tag i ett jobb :D


Semestern är räddad ;)


Kort sammanfattning av dagen

Kort sammanfattning av dagen...



Kaffe med Christoffer
Kaffe hos Anouk
In till stan för att köpa en cykel
Skruva ihop cykeln (tog några timmar) hihihihi




Anouk & Knoddelina på besök hos oss
Cyklade till fam.Hansson
Firade Affe med restaurangmat
Kaffe hemma hos familjen
Cyklade hem
Städat M's rum
Gjort mig redo för sängen
.... skrivit i bloggen!

Idag har vi firat födelsedagsbarnet, Affe:...

dsc06968 (MMS)

Idag har vi firat födelsedagsbarnet, Affe:-). Vi cyklade ner till en restaurang och åt go mat (och en go cider till det):) Affe var den enda som orkade efterrätt... Men det såg smarrigt ut:-). Sen blev det kaffe hos familjen, innan vi cyklade hem. En härlig kväll och nu är jag trött! Natti, Natti.


Sol...

Härliga solen är tillbaka :)




Igår blev det mys, bus och glass med Emelie, Josse och barnen.
Josses tös, bjöd på goda baguetter som hon bredde medan vi satt och lapade sol. Så duktig eller hur?
Efter det blev det en runda för att köpa glass till efterrätt... och sitta på åkergräsklipparen :)






Idag har vi hunnit med en del me... hälsat på Anouk med knoddelina, handlat, varit på kalas, badat i polen, haft syrran på besök, tagit en kopp kaffe med Wiveca & Håkan...

... och fått sommarjobb!!!!! :D

Vist inget fel på att vara ledig om dagarna i detta härliga väder, men skadar absolut inte med pengar så att man kan göra mer än betala räkningarna ;) 

Love It!!!









Semester tips..

Semester... vad finns det att göra när man har barn vid 2-3års åldern?... yngre eller äldre med för den delen :)


Semestertips för familjer med småbarn.


Jag har kollat runt lite på olika allternativ runt om i Skåne och några tips från utanför också. Vi får se vart vi hamnar denna sommar. Förra året så var vi på Öland (och Ölands djurpark) och Skånes djurpark. Annars höll vi oss mycket hemmomkring med nära & kära :)






Skånes djurpark har vi redan bestämt oss för att åka till, detta året med

 

(Vuxna: 220 kr för entrébiljett som gäller hela 2011... 20kr mer än vad endagsbiljett kostar.
Barn: (t o m 15 år) Gratis).



Några andra ställen som ligger på "kanske" listan är:


Tosselilla - fr. 0år - Högsäsong 1 juli-7aug: 220kr (annars 180kr) 20kr för barn under en meter.

Cirkus Olympia
- fr. 0år - fr.140-250kr beroende på vilken plats man vill ha (barn under 2 år går in gratis, sitter i föräldrarnas knä).

Lekplatser i Malmö - fr.0år - gratis ( tänker ta det när vi ska hälsa på H's kusin i Svedala) Massor av olika temalekplatser.

 

 


Andra ställen:


 

Ölands djurpark - fr. 0år - 300kr (barn under 1 meter går in gratis).

 

Skara sommarland - mer för större barn - 289kr (barn under 1meter går in gratis).

High Chaparral - fr. 0år - 180kr (barn under 1 meter går in gratis)




Fyller snart på listan ;)

 

 



Midsommarfirande

Midsommarfirandet blev med familjen :)

Först var vi hos svärföräldrarna och åt middag med efterrätt :D Smarrigt!!!


När klockan började närma sig 18,00, så begav vi oss till H's moster med familj (Fam. Hansson). Där väntade grillning, lekar, lite vin, trevligt sällskap och massa annat trevligt :)


Hoppas ni har haft en trevlig helg. 

Kram







Önska er alla en trevlig midsommar! Här bj...

dsc06668 (MMS)

Önska er alla en trevlig midsommar! Här bjuder jag en bild på min Midsommar outfit:-). Kram på er


Kalas

Idag har vi varit på kalas... 

Denna gången hos Christoffer. Grattis igen Christoffer!!

Jag och Lisa hjälpte honom att fixa med det mesta... mat, servering, städning m.m. och det var nog uppskattat. Man vet ju själv hur det är, man fyller år och så hinner man knappt prata med sina gäster för att man ska kolla att allt är framme, kaffet påfyllt, mat och efterrätt, någon spiller, sätta in maten som blivit över... ja, listan kan göras lååång. 
Idag så satt Christoffer med sina gäster under hela tiden... enda som han behövde göra var att springa runt och prata med alla ;)

Christoffer hade via Lisa, fixat Blixten mcqueen muggar och tallrikar, bara för att M skulle komma. Så sött :)
M har ju blivit galen i Cars!!! Det är ju alltid lättare om barnen inte faller för EN viss pryl... Nu ska han ju bara ha tshirts med den röda bilen på. Som tur är så har vi snälla vänner och familj, som har givit honom lite saker. Men snart får jag säga stopp... Han blir ju alldeles för bortskämd. hHIhihihii. Men det är inte lätt, han blir ju sååå glad.

Well, så fort han förstår det här med pengar, så får vi ta ett snack ;)




Kalas för Christoffer




Ledig... men inte från Facebook

Ledig... men Fullt upp ändå?


Jag har varit ledig nu rätt länge... men ändå så har jag inte tid, så att det räcker till??? Vill göra så mycket mer!! :)

Det är nog dags att börja sortera lite... Kanske välja bort vissa saker, som att sitta vid FB. Inte för att jag gör något vettigt där ändå. Det blir att man kommenterar lite, spelar något spel osv. Men tiden bara rusar förbi när man väl har satt sig där.
Funderar att bojkotta FB ett tag, men jag vet att det inte går. hihihihihi... Helt sjukt. Vad gjorde man innan FB?? ;)

Det är väl lite för att H jobbar som han gör och då är jag själv med M. När han gått och lagt sig så vill jag bara sitta en stund, då är det tvn eller FB som man har att välja mellan.
När jag sitter vid Facebook, så blir man ju ändå lite mer social. Chattar med någon, tittar på bilder och visar sina egna bilder.
Pappa, svärmor, syskon, mostrar, fastrar, vänner, ja många har ju facebook, där vi tar del av varandras dagar. Jag som är stolt mamma, delar gärna med mig av vad vi har hitta på, till familj och vänner... Men som sagt, loggar man in så kan man iblan bli fast upp mot ett par timmar...

Stänga ner Facebook??? neee, det lär jag nog inte göra... men kanske försöka göra lite mer "nyttigare" saker ;)



Grillat!!


Ikväll har vi haft grillkväll med min pappa & Lena :)




Har varit supermysigt och mycket gott på bordet :) 
Nu har de begett sig hemåt och M sover inte ännu ... H går in där nu för att kolla, eftersom M ropar... Hoppas sötnosen somnar snart.

Nu ska jag krypa in i lite myskläder och sätte mig i soffan med H och mysa lite :) Vi har börjat titta på en serie, första avsnittet såg vi igår... faktiskt lite grymm, men ändå bra. Får se hur andra avsnittet är.

Hoppas att ni alla också har haft en bra kväll. Kram på er!

Natti, natti!!!


Kojakt..!

Idag begav vi oss ut på kojakt!

M har varit tosig i kor länge... så vi bestämde oss för att åka iväg till någon hage eller liknande. Vi skulle se om vi hittade Otis (kossan från Filmen & serien), Bondgården. Vi kom ju på det perfekta stället :)


Här ser ni M full fart i att leta efter kossorna, bra att han tog med sig sin spårhund ;) hihihihi



Sweden Rock Festival

En dag räckte för mig... :)

Märks att man är småbarnsförälder, att man inte festar så ofta... Kvällen var verkligen supertrevlig... önskar att jag mints mer av själva festivalområdet... ^^)

Vi började med att ta några öl och cider hos Emma & Robin. Jag och Robin piercade även oss (rättare sagt tryckte igenom våra igenväxta gamla piercinghål), vi kämpade verkligen med hans sista hål. Men Robin blev verkligen glad efter att vi fått igenom 2 piercinghål... Min har jag redan tagit väck! hhihihihi ja, när man är "ung" gör man dumma saker ;) hahahaha

Vid sju/halv åtta, drog vi vidare till Jens å Emma i Norje, där fastnade vi också i ett par timmar... hahahaha det blev ju inte mycket av själva festivalen..! Vi drog väl ner till området vid lite över tio. Där hälsade jag på Ulrik några gånger i rad, men återhämtade mig snabbt och var piggare än en mört! ;) Träffade syrran å Christoffer där me och det hela slutade med att jag landade hemma vid ungefärhalv tre på natten.

Snacka om överraskning när jag kom hem... Lisa skulle ta ut Bobban på en runda under kvällen... men hon hade minsan passat på och röjt undan ALLT som jag hade virvlat upp innan jag drog. Vilken underbar brud!!!! Så jag gick och la mig och sov gott tills runt 11 på morgonen därpå :D

Jag har sovit i tält på festivaler många ggr innan och festat flera dagar i rad... Men jag hade ALDRIG pallat 3-4 dar i sträck nu... :/













Jaha...!!! :-O

Så här har jag gått runt hela dagen...





... Kan ju bara hoppas på att om jag inte har märkt det, så kanske ingen annan heller har gjort det???!!! :/ Hahahahahaaha :)

Bästa köp på länge


Eftersom bilderna på mitt senaste blogginlägg via mobilen inte ville synas här, så får jag lägga ut dom via gamla vanliga sättet ;)






Vist är den fin???

Snyggaste inköp på länge:):)

Snyggaste inköp på länge:):)


Glass och kaffe hos Emma och Alma:-)

dsc05752 (MMS)

Glass och kaffe hos Emma och Alma:-)


Nytt utseende... på bloggen

...Igen! Kanske ska tilläggas ;)


Ja, M hade svårt för att somna idag... Så jag satte mig vid datorn för att vara så tyst som möjligt. det var de eller tvn. Jag eller Vi, brukar inte vara tysta eller så... men han sprang upp flera ggr idag och frågade efter pappa, Christoffer och Lisa. Han trodde nog att dom skulle komma när han hade somnat :) hihihihi så sött.

Nej, de är nog lika bra att vara tyst och INTE ha roligt, tänkte jag ;) hahahaha
Nu har det gott 2 timmar och M sover, jag har nu blivit trött,  har 3 missade samtal och ett sms på mobilen, det är sent... och jag kom på att jag måste hänga upp tvätten :(


Det är väl bara att ta tjuren vid hornen... Min älskade sambo har varit så jäkla duktig när han har varit ledig, han kan ju inte komma hem imorgon å så har jag inte gjort något!!! Ne, jag får nog allt hänga upp tvätten innan jag somnar!

Natti, natti på er!





Något som jag absolut inte vill ska hända... men...





Torkyhållare

Gratis och bra att ha... det gillar vi.


Det är inte ofta jag klickar hem gratis produkter, men nu var det ju en sak som är bra att ha hemma eller med sig (inga hålhakar och den va snygg).
Så nu har jag klickat hem en cool, Gratis Torkyhållare på edet.se. Och eftersom jag använder deras kökspapper är det ju kanon :) Jag har faktiskt en, sedan innan och nu har jag snart en som jag kan ta med mig när vi beger oss ut på pickninck :) 

Tackar Diana för detta tips :)

Koden som du behöver är: TOG2011

Här är två av många:




Sötaste Lisa

Ville bara visa er vad sötaste Lisa gav mig (för er som missade det i mitt bildcollage)


Änglar Finns!!! :)





Lisa säger alltid att Lilleman finns däruppe och tittar på oss, eller att han finns med oss.
Söta Lisa :)


Sweden Rock...

Sweden Rock... here we come again!!! ;)

Ja, 2009 var jag där senast onykter ;)
Förra året var vi där en liten runda och tittade... Men absolut inget humör att festa på + ett nysytt kejsarsnitt.

Detta året blir det faktiskt av. På fredagen drar jag till Norje med Emma & Robbin, där vi möter upp lite andra vänner. Precis som 2009... bara att H jobbar :( , men barnvakt är iallafall fixat!
Jag hoppas verkligen på en riktigt trevlig fredag :D 
Snälla låt det vara fiiiint väder!!!! :)



(Emma och jag på väg till Rocken 2009)

Vänner




Kompisar är så roligt,
Kompisar är så bra!
Kompisar kan man busa med,
Kompisar är Alma & ja!




Gammalt blir nytt!!

Fyndade på loppis :)

Allt som behövdes var lite sandpapper & målarfärg :) Färg hade jag både så att de räckte å blev över!
För 130kr så fick jag Skänk/Tvbänk, soffbord och bord med 5 stolar. Härligt att fynda!!! :D

Efter en dags slipande, målande å skruvande så blev det riktitg fint :)




Tavlan bakom TVn har jag gjort med lite trälister, tyg och ljusslinga... Har gjort sådana innan med. Första gjordes för 5 år sedan, men inte så stor.

En veckas roligheter :)


Bjuder på några foton från veckan som har varit :)




1. En rolig dag i skolan med aktiviteter från början till slut! Avslappning hos svärföräldrarna.



2. Avslutning i skolan, jag hade långt hår, dagen till ära! Sen blev det bus och mys hemma hos Emma & Robbin



3. Torsdagen bjöd på sådant varmt sommarväder så att "pooler" i olika storlekar, var ett MÅSTE! ;)
På kvällen blev det en enkel, men såååå god grillning... med tillbehör :)



4. En runda hem till farmor & farfar... på kvällen jobbade jag, men M & H stannade kvar.



5. Dagen bjöd på Loppisrunda med min älskade pojkar, svärföräldrarna, Josse, Rivver och andra roliga :)
Efteråt blev det fika hos svärföräldrarna.



6. Bad, bad, bad och bus, hos Alma, Emma och Jens :D



7. På kvällen blev det grillning med familjen Hansson. M fick sudsboll med Blixten i och såpbubblor, så han hade kul och hade fullt upp fram tills maten var färdig :)
Lite senare spelade vi kort (som jag vann ;) hihihi) Lisa & Christoffer dök med upp. Christoffer bjöd på kanelbullar och Lisa hade med sig presenter. Ett halsband till mig där det står: Änglar Finns :)  & En blixten tröja till M.





8. ♥♥♥♥♥♥  Tack alla för en underbar vecka!!!! :)  ♥♥♥♥♥♥

Sveriges nationaldag!

Idag är det Sveriges nationaldag & flaggor hissas.

Även här på bloggen så hissar jag Sveriges flagga tillsammans med våran Kung! :)

Hoppas ni alla får en underbara dag.

Kram på er!


Jag har

Jag har försökt mig på att mobilblogga...



Men ser ju nu, att det inlägget inte är här. Antagligen gjort något fel? 
Jag får höra med Anouk, som är van vid att göra sådana inlägg... hon kanske kan hjälpa mig :) ?

Hade en trevlig dag igår, med besök av Ano...

dsc05333 (MMS)

Hade en trevlig dag igår, med besök av Anouk med familj:-)


RSS 2.0