I helgen som varit...

Så hade vi kräftskiva :)

Vi blev 21 personer varutav 2 barn som fick vara med på sin första fest :) De är ju stora tjejer nu och tyckte det var roligt :) En av dom somnade i Maltes säng och en av dom var uppe lite längre och fick sitt hår lockat och allt :).
De åkte hem med sin mamma och plastpappa när vi drog till Rocka Billy.

Alla hade supertrevligt och det var en lyckad fest... jag tyckte att jag hällde i mig alla de sortes sprit (trodde faktiskt att jag skulle däcka eller må illa och avsluta kvällen tidigt) men höll mig i toppform hela kvällen.
På efterfesten var det dock ett gäng smågrabbar - som tyckte att de var stenhårda och visade det genom att spruta ut de mest oklipska ord (visade verkligen att de hade dåligt ordförråd) - kaxade och verkade tro på fullaste allvar att ingen skulle reagera??!! Det visade sig som vi trodde - att de inte hade mycket innanför pannbenet... Så förutom besöket utanför på vår gata av de här grabbarn, så var kvällen verkligen toppen... och vi slutade väl festa runt 4-5 på morgonen.

Men man var heeeelt slut på söndagen. Man städade iallafall men sen låg man pall i soffan resten av dagen. Jag har även känt mig lite seg från och till hela dagen idag... Börjar man bli gammal tro?

=)



Mini Anouk!!! ;)

Va inom en runda hos Anouk för att hälsa på dom och det lilla underverket som de hade med sig hem från BB ;)

Så söt liten donna de har fått :)  BARA 5,7 kilo och 59cm lång när hon kom ut... men Jag tyckte allt att hon var en LITE prinsessa ändå. En liten söt kicka :) Och hon luktade såååååå gott!

Jag har fått tillåtelse från föräldrarna att lägga ut en bild på henne... Det blev 2!!! Hoppas det inte gjorde något??! :) Hon är ju bara sååå söt =)


Skolarbete!

Nu har vi haft vårt första skolarbete och redovisning :)

Vi hade en heldag på Ivö igår och idag fick vi gruppvis redovisa om något valfritt ämne rörande vår utflykt på Ivö/ Om Ivö...

Jag fick en del fina bilder när vi var där och vi valde att berätta om vad Ivö var känt för, om sådant många redan vet lite om och sådant som inte alla vet.
Viste ni tex att Sveriges största pepparkaksfabrik (som enbart bakar pepparkakor) finns där. Att för 100 år sedan bodde det ca 2000 invånare på ön och idag bara runt 150. Skräbeån är HANDgrävd och att det gjordes för att sänka vattennivån med 6 meter, då de hittade ugnsmunnarna (grottor som bildats av vattenvirvlar). De är upp till 18 meter djupa på det djupaste stället :)

Inte alla som bryr sig så mycket, men jag tyckte att det var trevligt med infon som jag fick reda på idag. Man bor ju så nära!

Lite bilder från igår:






Första dagen...



Första dagen i skolan!

Kände mig som en liten nervös skolflicka med pippilotter i håret, när jag stod utanför skolan idag. :)
Första dagen på rätt många års studerande... Men när jag väl satte min fot innanför dörrarna så försvann nervösa känslan och jag hakade på Emelie längs med vägen förbi samlingssofforna, för att kolla in vart jag sedan skulle befinna mig.
Dagen gick bra och jag träffade många trevliga människor. Så första dagen gick bra och jag trivdes bra där :)
Imorgon ska vi på utflykt med klassen, som sen ska ingå i ett grupparbete som ska redovisas på onsdag... Mitt första uppdrag på skolan :)

Så nu blir det hopp i säng för att komma upp i tid, så man hinner med både frukost och annat innan det är dags för att lämna Malte på dagis och sen sticka till skolan för samling innan vi beger oss ut.

Så natti, natti mina vänner =)

Grattis!!!

Anouk har blivit mamma till en stor tjej 5,7kilo och 59cm lång! Jag säger bara AJ!!! ;)

Den bästa som har hänt mig i mitt liv, var när jag fick Malte och när jag fick reda på att jag väntade Lilleman. DET är lycka! Även om inte Lilleman finns hos oss mer så glömmer man inte känslorna av lycka och glädje som jag kände undertiden som han växte i min mage.

Nu får även Anouk fått vara med om den lyckan, när de lägger hennes/deras underverk på bröstet och då man verkligen inte kan titta sig mätt :)

 

Så ett stort grattis till Anouk & sambo ... för nu har de fått en dotter, ett tillskott/underverk till er FAMILJ. ♥ Ta hand om varandra

Renovering/ombyte?? pågår... ;)

Dock ingen större renovering... Men vill kunna trivas i vårat hem. Vill ha in mer mysfaktor..!

Så...

1: Möblera om!
2: måla alla väggar i EN färg. (just nu 3 olika färger på liten yta)
3: Hitta en tapet som jag gillar (detta kommer nog ta tid. hihihihi därav målningen så länge)
4: Ner med hatthylla och upp med snygga krokar och dit med en bänk/låda
5: lite lyktor och krimskrams som Henkan säger ;)
6: Vill ha nytt golv... får se om jag kan få henkan att gå med på det. (blir nog ett senare projekt)
7: Bort med alla tavlor och skräp som hänger där bara för att!!!
8: Upp med hyllor och fixa upp våra foton på en vägg (familjeväggen)
9: Sittkuddar eller pallar.
10: Nytt soffbord.




Hej å hå!!!

Nu har jag kollat lite på partytält till vår kräftskiva...



... Men det får nog bli pressening istället, antingen är tälten för små eller för stora. Så kör på pressening så man kan sätta det hur man vill :)

Så den 28 augusti blir det kräftskiva :D




Tack för era kommentarer ang. förra inlägget. Skriver ju inte för att få sympati, måste bara få väck lite från huvudet och eftersom jag inte tycker om att andra ser mig ledsen så är det mitt sätt att "få ut det".

Men är glad att jag har så fina vänner som bryr sig  om en så mycket. Kram till er!!! :D

En jobbig, ledsam dag men med trevligt inslag...

Ja, denna dagen började inte bra...

Jag fick reda på att en bekant har fått vara med om samma sak som vi... De har förlorat sin son, som de väntade på att få dela sitt liv med.

Detta fick mig så klart att tänka på Lilleman igen och tårarna kom... Jag begav mig senare till min handledare på arbetsförmedlingen, som undrade vad jag har gjort i sommar. Jag fick då dra ramsan igen och tårarna brände innanför ögonlocken. Efter det begav jag mig hem till Kate och där brast det för mig... Jag kunde inte hejda tårarna, jag som hatar att visa andra när jag är ledsen. Så torkade tårarna snabbt men kände att jag inte kunde hålla tårarna inne länge, begav mig därför ut för att ta en cigg och brast i gråt ännu en gång. Och jag har kännt mig ledsen i kroppen hela dagen efter det...

Kate och jag begav oss till Ica, där jag träffade på en tjej som jag inte träffat på länge och hon beklagade sorgen. Än en gång kände jag tårarna brinna, men lyckades hålla dom inne.
Nu sitter jag igen och håller tårarna borta från kinden, jag har ju sällskap. På något sätt vill jag inte belasta andra med min sorg. Vill inte att de ska känna obehag eller sätta dem i en situation där de inte vet vad de ska säga eller göra...

Jag har iallafall varit en heldag hos Kate och det har varit jättetrevligt. Vi har ätit ihop, fikat, busat med barnen och varit på Ica. Lisa kom med på kvällen och busade med ungarna och M blev lite avundsjuk... Han skulle ju ha Lisa för sig själv =)

Kvällen slutade med att M busade lite för mycket och trillade, slog i sin läpp så att det började blöda rejält. Dock så avtog blödandet ganska snabbt. Detta är första gången som jag har varit med när M har slagit sig att det har gått hål, så lite orolig blev man ;)

Nu sover han gott iallfall och det verkar inte vara så farligt... Pustar ut!!! ;)

Snart dags för mig med att sova, men först ett nattabloss med Lisa =D

Trött!!!

Så.... natti natti ;)

Vackert...

... är verkligen rätta ordet för nattens himmel.

Så stjärnklart och fint, bara att titta på den vackra himeln fick mig nästan att glöma andas. Jag vill tro att en av alla de stjärnor lyser för våran lilla änglabebis. ♥


Då har man...

... skickat lite inbjudan till kräftskiva =)


Vad tycker ni om min scchhnygga kräfta ;)

Ja, det blir faktiskt den första festen som vi har haft här hemma och jag hoppas den blir toppen!  På tisdag drar jag och fixar lite bänkar och sen måste vi leta upp ett partytält om de skulle gå så illa att det regnar :/         Jag hoppas på bra musik, trevligt sällskap och många goda skratt! =)

Och att det kommer någon!!!!!  hahahahahahah ;)

Njutning... =)

Njutning, är det ord jag kan beskriva gårdags kvällen bäst med... eller ja, nästan hela kvällen ;)

I går när M hade somnat så gick jag och H ut på baksidan, tog ett varsitt glas vin, satte igång grillen OCH jag fick mina fötter väl omhändertagna av H. =)

Såååå skönt att bara koppla av med ett vaaarmt fotbad medan man såg H fixa till grillen och köttet. Under tiden som köttet låg och grillades mört och fint på grillen, fick jag även mina fötter filade och insmorda... Behöver ju inte ens försöka beskriva i ord hur jäkla gött det va ;)

När mina fötter var färdiga var köttet perfekt, vi dukade inne för det har blivit gansk kyligt på kvällarna nu de sista dagarna. God mat blev det och ett gott vin till det och en snygg grabb vid sidan om ;)
Så i mina tankar igårkväll:  - Superduper kväll detta ju... Kanske ska hoppa närmre karlen och visa min uppskattning ;) hahahaha

Vi gick ut och tog en cigg (eftersom jag SEMESTERröker hahahaha )
Tänkte precis föreslå att  vi skulle gå in och sätta in maten...iallafall smöret.... och kanske kurra ihop tillsammans i soffan eller släcka tvn å hoppa in i sängen istället??! 
DÅ vaknade M, antagligen av sin hosta som han har fått eller någon mardröm. H gick in och försökte natta honom igen, men det gick inte så bra... så jag erbjöd mig att ta det istället. Det skulle jag ju inte gjort... M var väldigt orolig av sig och vaknade från och till, då jag var tvungen att ligga hos honom lite.
Jaa, 5 minuter senare låg jag och sov!!! Vaknade trött som fan någon gång under natten. Då hade ju såklart H gått och lagt sig.
Jag frågade idag varför han inte hade väckt mig? Men han hade försökt... Varje gång han skulle gå in till Ms rum för att väcka mig, så hade M hållt på att vakna och det ville han ju inte.

Så ja det var ju njutnig nääääästan hela kvällen ;)  hahahahhaha




Grillen är tänd! - Dagens fångst! - Nice Glöööd!  -  H vaktar!
. . .

Fötterna i bad - Filning pågår;) -   Pealing -   Gottis är framdukat!
. . .


Mmmmm..... *smarigt*!!!

Gick igenom lite av mina bilder och hittade lite smarriga foton =)


HJÄLP!!!

Hjälp!!! Vet inte vad jag ska välja! Jag ska ju (som jag nämnde i förra inlägget) ge mig på tapetsering.

Jag var i färgaffären häromdagen... i typ 3 timmar och bläddrade i deras pärmar, på jakt efter tapeter. Jag hittade många fina, men ingen som bara *POW* gjorde super intryck. Men jag hittade några som jag gillade. Jag har mycket möbler i mörk valnöt men även vitt, så man ska kunna matcha lite med...


  • Hittade denna som var ganska neutral men fin som fondvägg till 2 väggar bakom soffan




  • Eller denna på vår långa vägg som går från hallen in i storarummet (tapeten är finare IRL, dålig belysning och dålig mobilkamera) Mönstret är upphöjt och brunt och undertill åt kopparfärgen.




  • Denna hittade jag till sovrummet... den ska bara vara över en liten bit av den ena väggen i vårt vita sovrum i sådanafall..





Jag gillar mer skarpa färger, men vi ska inte bo kvar här i evigheter. Så väljer lite mer "neutralt" som "försäljningsknep". Men hjälp, är det den rätta vägen att gå eller inte??

Ett bra fruntimmer reder sig själv ;)

Japp, nu har jag äntligen slängt upp mina hyllor i köket till mina kokböcker!

Jag har frågat H om han kunde göra det och så klart han skulle fixa det... men jag vänta å vänta ;) hihihi
Men tänkte de kan väl inte va så jäkla svårt??!!  Fram med borren, plugg, skruvar, vattenpass och mätpinnen ;) (mitt ord för tumstock). Ja, 20 minuter senare va det fixat! Nästa projekt blir att tapetsera, vilket jag inte har gjort innan. Men WTF, någon gång måste ju va den första ;)
Önska mig lycka till ;) hahahahaha



Ja, nu ligger de skruvar , vattenpass å annat lite överallt i köket... Så får röjja undan detta innan det är dags för att krypa till kojs. Annars blir inte H glad fast jag varit duktig ;)
H:s sista jobbenatt denna gången... alltid lika glad när jag vet att han ska vara hemma hos oss några dagar. ♥ Jag ska krama om honom hela morgonen!!! Familjebus & mys i sängen på morgonen med många skratt och kramar - Jag, H, lilla M & Bobban♥

Hipp hipp HURRA!!!!

Idag fyller vår första "bebis" 5 år...  =)

Det är vår lilla älskade voffsing Bobban som fyller. Det har vi firat lite smått med extra gottis till honom och ikväll får han sova på kudden brevid mamma (jag då, hahahahah )

Vi har nog verkligen uppfostrat honom som en liten bebis, men jag tycker det har gått väldigt bra ändå =)
Han är snäll, söt, go, sååå mysig, får valpfnatt ibland, sur liten gubbe ibland (när det kommer valpar och ska leka så tycker han att de är jobbiga - morrar lite å går å lägger sig någonstans där han förhoppningsvis slipper dom... hihihih) och jag är så glad att vi har honom... någon som man kan gosa med och värmer sängen när H jobbar =)

♥ Så grattis på din dag, min älskade voffsing!! ♥


Foton

Dags för att framkall lite foton kanske???



När man hittar över 4000 bilder på datorn så kanske det är dags att sortera och framkalla några ;) Jag har börjat med detta uppdraget... sorterat till lite bätrre mappnamn, så man har koll på vad det är för foton. Jag håller även på att bränna ut dom på skivor så nu ska man bara välja vilka foton som ska bli framkallade. Risken är ju att det blir rätt många. Jag har ju lite andra skivor med foton som jag inte har sorterat...

Ja har man tid över, så är det väl detta jag får hålla på med ;)

Hej

Nu är jag tillbaka igen ;)

Har tagit några dagars paus från bloggen...
Har heft en del att göra och känslor har svajat upp och ner... har inte velat skriva deppiga saker hela tiden och har inte riktigt orkat engagera mig i skrivandet.

Men något positivt som har hänt är att jag till slut har bestämt mig för vad jag vill bli när jag är vuxen ;)
Fritidspedagog ligger på listan! Så nu mina vänner, ska jag bege mig till skolbänken igen... undrar hur detta kommer att gå??!! =)  Jag hoppas att jag kommer fullfölja detta, ska verkligen försöka... men man är lite rädd! Rädd för att det blir för tufft.
Men just nu så ser jag fram emot det. Nu ska bara alla papper skickas och att det finns plats för mig i skolan. Men tror inte det ska vara några problem =)

Så... nu något negativt:
Var i färgaffären igår, kollade på lite tapeter. Då kommer en vän/bekant in och börjar prata. Jag berättar att jag letar efter tapeter till storarummet. Efter att vi kollat in lite tapeter går han mot utgången, vänder sig om och säger: - När ska det ploppa ut hos dig??! Samtidigt som han kollar på magen och blir osäker i rösten... (jag var ju lite rundare om magen när vi träffades sist).

USCH!!!! gu va jobbigt... tårarna började brinna innanför ögonlocken... Det var nog lika jobbigt för honom som ställt frågan, som för mig. Jag förklarade snabbt om att Lillemans hjärta som slutat slå och att vi har haft begravning. Han tyckte nog det var jobbigt som ställde frågan och beklagade snabbt sorgen och bad mig hälsa hem till H... sen försvann han ut.

Jag förstår att han frågade, jag har inte gått ner något efter förlossningen. Satt ju stilla i 4 veckor efter och rörde mig inte särskilt mycket de 2 veckorna efter det. (tror det tar lite längre tid att läka när man inte har en liten i sin famn att glädja sig åt / fått något för det onda som man gått igenom.
Nu har det gått ca 10 veckor och jag har börjat röra mig mer och mer... bla alla utflykter som man har gått från morgon till kväll, cyklat och försöker ut å gå med barnvagnen. Men det har inte hänt något med vikten... står stilla!

Har lånat ut cyklen, men så fort jag får tillbaka den så är det cykelturer 2ggr om dagen som gäller! Vill så gärna gå ner i vikt... ingen mår bra av att vara överviktigt!  Hade man bara gått ner ett kilo eller två, så man blivit sporrad till mer!

Well, nu ska jag fylla i de sista papperna till skolan sen posta.
Önska mig lycka till! ;)

RSS 2.0