Igår firades lilla M. =)


En härlig dag! =)


M firades igår, med först kompis & barnkalas och sedan ett kalas för mest släkten. Han blev så uppvaktad och trivdes som fisken i vattnet. :)


För att visa vår uppskattning av all uppvaktning så bjöd vi på:

 • Marinerad kyckling med fetaost, roccula, oliver och sweet chili med egengjord potatissallad på potatis, svarta bönor, haricoverts, brytbönor, olja, persilja och kryddor.

 • Barnen fick välja om de hellre ville ha köttbullar, korv och pommes.

 • Efterrätt så blev det glass med massor av tillbehör på barnkalaset och glass med alternativ tårta på det andra kalaset. ( Jag gjorde även en biltårta till M. ). Och KAKOR såklart.

Det gick åt 12 L läsk igår ... hahahahaha =)
M. somnade strax innan nio igårkväll - säkert HELNÖJD över dagen.
Han fick många presenter... ett helt gäng med filmer, bilar lego, ryggsäck, kritor/pennor, målarblock, sängkläder, potta, motorcykel, pengar, tavla, strumpor och mycket mer :)

Dagen avslutades med ballongfight :) Igår var det ca 60 ballonger (skulle varit 100, men pallade inte blåsa alla hahahaha) idag är det ca 20 kvar... så det försvann *PANG* några ballonger under dagen ;)Vid midnatt, så var det en mycket trött mamma som somnade så fort hon la huvudet på kudden ;)

Tjo´ho!!

M har vunnit en tårta =)Kalasmeny. =)

Filar lite på vad jag ska bjuda på när vi ska ha kalas för M. Och detta funderar jag på att ha.

(så får vi se om det blir så, eller något annat).  =)

 

 

 


BARNKALAS MENY


Plockmat

 

Köttbullar

Korv

Skinkrullar

Minipizzor

Bröd

 

(till de vuxna: ljummen kyckling på toast med fetaoströra och chilisås)

 

 

 

 

Efterrätt


Glass med plock:


Strössel

Frukt cocktail

Chokladsås

grädde


Kalas 2:a sittningen

Buffé:


Sallad

Ljummen marinerad kyckling, ruccola och chilisås

Tomat, oliv och fetaost blandning

Potatissallad

Skinka eller kalkon

Baguetter, smör, ost.

 

 

 

Efterrätt

Prinsesstårta (som ska se ut som en bil).Önskelista... =)

Detta är en uppdatering på M.s lista =)
Det är många som undrar vad M. önskar sig när han fyller år... och även i julklapp.(M. har ju inte sagt vad han önskar sig, men mamma vet ju vad han gillar :) Så här är lite tips från hans mamma ;) hihihihi)


Därför kommer det en lista här i olika prisklasser:

 • Saccosäck
 • Sängkläder med barnmotiv på
 • Film: Bondgården
 • Piano som man går på
 • tripp trapp stol
 • Strumpor stl ca: 23-25
 • Ryggsäck - Farmor & farfar
 • Potta - farmor & farfar
 • Böcker - gärna med bilder på bilar, hundar eller katter
 • M. tavla - Lisa & Christoffer
 • Filmer - gärna med talande djur. (Han har: Hund & Katt 1:an & Air Buddies - Valpgänget på äventyr)
 • Bilar
 • Alla leksaker med ljud och knappar
 • Lego - Duplo
 • Bilmatta
 • Maskerad kläder
 • Målarböcker
 • Bollar i olika storlekar
 • DVD spelare
 • Starwars svärd, som blinkar och låter

Lite tips =)  Sen finns det säkert hur mycket som helst som jag inte har tänkt på

Ännu ett möte...

Och vi kom inte överens denna gången heller.

Nu är det väl 5:e mötet mellan facket, mig och arbetsgivarens advokat. Men det blev nog det sista där vi försöker komma överens om något, nästa är med domare som ska avgöra vilken som har rätt.

Arbetsgivaren var inte där denna gången heller... utan hade som vanligt bara skickat sin advokat. Vi försökte komma överens om ett belopp, men fick ett "skambud" än en gång, enligt min mening. Vi hävdar olika saker och nu får en domare ta över och ta ett beslut om det hela.Mer vill jag inte skriva om det...
Men förbannad är jag i alla fall!

Bella...Idag har vi varit på dop för Bella. Det gick i lila tema och var så fint...Jag var faktiskt väldigt känslosam, på väg till gråt ett par gånger. Jag kan inte säga exakt varför... Kanske om Lilleman gjorde sig påmind eller för att jag tyckte att det var så fint. Men jag höll tårarna inne och är så glad för familjens skull ♥

Önskar verkligen er all lycka och välgång♥

Förklaringen till varför jag glömmer allt... ;)

Hjärnan krymper


– av för lite sömn

 

Att sova för lite påverkar närminne och lokalsinne.

Anledningen är att hjärnan faktiskt krymper av långvariga sömnproblem.

Det visar den senaste forskningen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hittade arikeln på aftonbladet...

Enkel lösning på varför jag är så jäkla glömsk. Får nog ta och lägga mig i tid på kvällarna så att hjärnan inte krymper mer ;)

 

 

Läs mer på:

www.aftonbladet.se

Tillägg till önskelistan!!!!Kom ju på nr 1 på M.s önskelista!!! (Och min med för den delen)Nr1.     Besök av Katleen SÅ KLART!!!!!! =)


Love you girl!! ♥

Tillägg till önskelistan!!!!Kom ju på nr 1 på M.s önskelista!!! (Och min med för den delen)Nr1.     Besök av Katleen SÅ KLART!!!!!! =)


Love you girl!! ♥

Önskelista... =)


Det är många som undrar vad M. önskar sig när han fyller år... och även i julklapp.(M. har ju inte sagt vad han önskar sig, men mamma vet ju vad han gillar :) Så här är lite tips från hans mamma ;) hihihihi)


Därför kommer det en lista här i olika prisklasser:

 • Saccosäck
 • Strumpor stl ca: 23-25
 • Ryggsäck - Farmor & farfar
 • Potta - farmor & farfar
 • Böcker - gärna med bilder på bilar, hundar eller katter
 • M. tavla - Lisa & Christoffer
 • Filmer - gärna med talande djur. (Han har: Hund & Katt 1:an & Air Buddies - Valpgänget på äventyr)
 • Bilar
 • Alla leksaker med ljud och knappar
 • Lego - Duplo
 • Bilmatta
 • Maskerad kläder
 • Målarböcker
 • Bollar i olika storlekar
 • DVD spelare
Lite tips =)  Sen finns det säkert hur mycket som helst som jag inte har tänkt på

Lilla M.

Nu är det November och lilla M fyller snart år!  =)
Vi ska ha kalaset hemma och får dela upp det i två omgångar istället.
M fyller år den 28:e, samma dag som 1:a advent.
Men beslöt oss för att fira honom på lördagen den 27:e eftersom H jobbar på söndagen.

Så nu ska inbjudan skickas, sen ska det bakas och fixas :)

Phonefucker

Phonefucker av Tanja Suhinina

 

 

Phonefucker, en bok som är skriven med en väldigt frispråkig text, av en tjej som har svar på tal och kvicka kommentarer.

 

 

Boken baseras på Tanjas extraknäck som telefonsexförsäljerska. Hur det går till i branschen och vad man bör och inte bör göra för att bli bra inom telefonsex. Hon berättar om sina 3 olika roller hon spelar och hon berättar om hennes kunder.

Texten är skriven på ett roligt och väldigt vågat sätt, med många snuskiga ord. Men det är hennes sätt att välja orden som gör att det blir en väldigt speciell och en underhållande bok. Det finn även en del inslag av tips, tecknade bilder och annat som kombineras med texten.


Först så tänkte jag nästan byta ut boken, för det var inte riktigt den typ av bok som jag skulle ha valt i vanliga fall. Men jag körde på och tänkte att jag skulle läsa ut boken i alla fall. Jag fick faktiskt en hel del goda skratt när jag läste den.


I början blev jag nästan generad av alla vulgära ord (kuk, fitta, knullhål och så många andra ord), som man inte är van vid att läsa, om och om igen. Men sen var det riktigt roligt att läsa om alla hennes tips, trix och listor med förklaringar om olika saker.

Det var kul att läsa den, men jag vet inte riktigt om det är den första boken som jag skulle rekommendera till någon. Antagligen inte…

Jag vill ha en bok med en handling som man själv lyfts in i. Där man kan skapa sig en egen bild i huvudet med hjälp av berättelsen. Och detta är en bit ur Tanjas eget liv, som är enligt mig, är mer skrivet som en faktaberättelse på ett annorlunda, roligt och vågat sätt.

Jag kan inte direkt säga att jag är ”ett” med boken.Jag tycker inte heller att boken har påverkat mig på något speciellt sett, eftersom jag inte har någon särskild åsikt om telefonsexförsäljerskor.  Men det gav mig en inblick, i ett så olikt liv och språk från mitt eget.


Tanja hade höga poäng på högskoleprovet men behövde skaffa sig arbetslivserfarenhet.  Och valde själv att söka jobb inom detta och trivdes med det. Alla har rätt att göra sina egna val i sitt liv. Och Tanjas val resulterade så småningom att hon skrev och gav ut en bok.(Tanja skapade först en blogg för att föra ner hennes händelser i. Ett år efter bloggandet, kom idén om att ge ut en bok).

 


Gömda

GÖMDA - en bok av Liza Marklund.

 

Boken handlar om Maria Eriksson och hennes liv. Hur hon träffar mannen med de mörka ögonen, blir förälskad i honom och hur de känslorna förvandlas mer och mer till en ren skräck. Hon håller sig stark för sin dotters skull, träffar en annan man som hon gifter sig och får en son med. Då får hela denna familj vara med om hot, våld och tvingas fly för säkerheten...

Gömma sig.

 

 

Maria blev som sagt oerhört förälskad i denna mörka man, de förlovar sig och hon föder deras dotter Emma. Men under tiden bryter han ner Marias självförtroende, hotar och misshandlar henne. Det värsta, enligt min åsikt, (även om Maria får stå ut långt mer än vad som är begripligt) är att lilla Emma får vara med om så mycket fruktansvärda saker. Saker som barn, i min mening, inte ska utsättas för.

 

I denna berättelse fick jag åka på en riktig ”känslobergochdalbana”. Boken är byggd på en sann historia, författarinnan fick ändra mycket på den för att inte avslöja källan som ligger till grund för innehållet.

Att inte bara veta utan istället bli påmind om att det verkligen finns de som får vara med om ett liknande helvete, skär i mitt hjärta.

Denna bok skrevs inte bara som mycket bra litteratur, utan säkerligen även för att hjälpa andra kvinnor i liknande situationer.

Gömda är väldigt bra skriven, enligt mitt tycke. En bra berättelse som är skriven i jag- och berättarform, lättläst text och med mycket bra beskrivning av känslorna, miljön och annat. Jag hade väldigt lätt för att leva mig in i boken och se personerna framför mig, vilka egenskaper de hade och vad som drev dem.

Jag fick så oerhört starka känslor när jag läste boken. Ilska, sorg, glädje och även hatkänslor har bubblat upp hos mig under tiden som jag har suttit med boken i näven. Men även hopp och att det finns vägar att ta, fast att de inte alltid är de lättaste.

Det jag reagerar så stark mot är förnedringen, psykisk nedbrytning och våldet mot Maria men allra värst mot barnet Emma i boken. Jag har plockat ut ett stycke ur boken, då jag första gången kände riktigt ilska och hat mot mannen. Det dröjde inte länge innan jag kände de starka känslorna igen.

 

Detta var under tiden då Maria väntade sitt barn med mannen som har de mörka ögonen. Hela tiden utsattes hon för psykiskt våld och nu även fysiskt.

 

 

”Jag anade mer än såg knytnäven som klöv luften, kände bara den fruktansvärda kraften som landade på vänstersidan av min haka. Mitt huvud flög bakåt och slog i badrumsdörren med en väldig kraft. Någonting krasade. Jag kände att jag gled neråt. Då kom nästa knytnäve. Jag såg den komma, och jag försökte sätta händerna för.
- Neej, skrek jag, men jag kunde inte hålla emot.
Slaget träffade mig rätt i magen. Jag tappade luften totalt, vek mig dubbel.

Babyn! Tänkte jag. Allt blev svart.”


mE!!!!! ;)

Satt och kollade lite på gamla bilder... sådant är ju alltid lika kul. Hahahaha =)

Slängde ihop några foton på mig

Och utöver 2 foton så är alla inom 5 års period, de flesta inom 3 år... Och OJ vad jag har hunnit med olika frisyrer och färger..!


Lilleman
Idag åkte vi ner till Lillemans sten och tände ett ljus för honom.

♥ *Lilleman * Vår son * Saknad * Älskad * I våra tankar för alltid! ♥Och tack till er som tänt ett ljus för honom

Med tanke på förra inlägget...

Så vill jag bara säga ett stort tack för er som verkligen har funnits där!

Ni är underbara och har ställt upp så mycket och har alltid gjort det. =) Att bara finnas, bry sig och umgås.♥
 • H:s hela familj/släkt har ju alltid funnits där ♥ fantastiska personer som vi älskar att umgås med.
 • Min älskade Pappa och momo Lena :)
 • Jag har många goa vänner som har funnits här för oss och det tackar jag för,
de som värmer lite extra om hjärtat är Lisa och Christoffer - Tack =)


Nu ska jag leka med älskade M        =) Han har nog asat ut halva sitt lekrum hit, medan jag har suttit här :) hihihii

...

Gud, vad man kan bli trött på vissa personer ibland.

För min del så går min besvikelse, undran över hur folk tänker... över ganska snabbt.
Man tänker att den personen har väl inte tänkt till innan...  Men så blir man påminnd om det igen och igen, över dumma kommentarer, handlingar eller ICKE handlingar???  Är så trött på allt sådant nu. Jag anser mig var en rätt positiv person som ser lösningar och "ljuset" i det mesta. Jag tycker det är lättare att vara glad än arg och ledsen, jag förlåter personer om och om igen, jag kan bli besviken eller arg i en obetydlig tid för att sen kasta bort det och tänka posotivit igen.

Men vissa gör det svårare... Har ett par vänner som är lite så. Jag tycker så jäkla bra om dom, men sen öppnar de käften och slänger ur sig något utan att tänka på att de faktiskt kan såra någon, kan såra mig... deras vän????

Men som vanligt så kommer jag inte tänka så mycket mer på det nu, efter jag skrivit av mig. Men någon gång tar det stop / får jag nog.

Efter 31 år sa jag till min mamma... på gott eller ont?? :/  Är faktiskt jäkligt besviken på nästan alla i min familj. De som borde finnas där...!!! 
Som LYSTE MED SIN FRÅNVARO under min jobbigaste period (som igentligen pågår än) när Lilleman lämnade oss. Inte ett enda samtal från min mor sedan begravningen för att kolla hur vi mådde... inte en enda från mina syskon utöver Jaana, som kom ELLER ringde för att kolla hur vi mådde/dela vår sorg / finnas där för oss...
De skickade på facebook... Men va kostar det att slå en signal, eller hur lång tid tar det?? Speciellt under denna period.

Och det är så mycket annat med som gör att jag mår som jag gör idag...

Hur mycket ska man palla???

Känner mer och mer att den positiva som jag har växt upp till att bli. Bryts ner bit för bit, för varje dag som går...

Nu har jag klagat tillräckligt ;)

Over an out!!!  ;)

RSS 2.0