Sminkvård

Hur ofta byter du ditt smink & hur förvarar du det??Undvik att förvara ditt smink i ett badrumsskåp som har varm lampa bredvid. Bakterier gillar värme och feta produkter härsknar lätt, förvara därför produkter som innehåller fett i kylen.
Håll sminket rent genom att rensa ur och tvätta sminkväska, svampar och penslar ofta med schampo eller tvål. Använd penslar istället för fingrarna – då håller produkterna betydligt längre!
Foundation – Blir den gammal kan den lätt ge upphov till svullna ögon och utslag. Max ett år kan du spara den om den förvaras svalt och mörkt.
Concealer – Hållbarhet för en fast concealer är sex-åtta månader och för flytande concealer upp till ett år.
Mascara – Håller max sex månader! När du är förkyld och irriterad i ögonen är det mascaran som lättast drar åt sig bakterier. Så byt ut den efter en förkylning, gammal mascara kan ge ögon infektioner.
Läppstift – håll rent genom att torka av med luddfritt papper.
Hudkrämer, schampo och balsam – Hållbarhet cirka ett år om man sluter locket ordentligt.
Nagellack – förvaras i kylskåp!
Förvara inte ditt smink nära en varm lampa. Bakterier gillar värme och feta produkter härsknar lätt. Därför är det bäst att förvara produkter som innehåller fett, i kylen.


För att sminket ska hålla längre så använd penslar istället för fingrarna. Du håller också sminket renare genom att rensa ur och tvätta sminkväskan.
Svampar och penslar kan du tvätta med schampo eller tvål, gärna så ofta som möjligt. 

Foundation. Hållbarheten varierar lite, beroende på vem man frågar. Men mellan 3 månader upp till ett år, om den förvaras mörkt och svalt. Blir den gammal kan den lätt ge upphov till svullna ögon och utslag. 

Concealerns hållbarhet är mellan 6 - 12 månader.

Hudkrämer, schampo och balsam – Hållbarhet cirka ett år om man sluter locket ordentligt.

Mascara. Gammal mascara kan ge ögoninfektioner. Håller max sex månader men brukar rekomenderas att byta varannan månad. Byt den oftare än sex månader, om du har problem med ögonen eller efter en förkylning, eftersom mascaran drar åt sig bakterier som sitter på ögonfransarna... Bakteriena älskar mascaraburken, "där de kan frodas & ha det bra. ( Blähh!!)


Läppstift – håll rent genom att torka av med luddfritt papper.

Nagellack mår bäst i kylskåp!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0