Mamma Sandra tipsar!

Här kommer lite tips på hur du kan byta ut farliga, giftigs rengöringdmedel till giftfria medel som du tillverkar själv på några minuter :)

 

Blanda en enkel lösning av ättika och vatten som du kan användas i en sprayflaska för att minska fett på ytor som din spis och bänkskivor. Vinäger och vatten är också en perfekt lösning för rengöring av mycket. Använd den för att rengöra golv, fönster, samt kyl och frys.


Rengör kastrull

Till riktigt fastbrända kastruller kan du hälla i en skvätt grönsåpa eller diskmedel och kokat upp. Skrubba med diskborste.

Alt. För att få bort fastbränd mat i din kastrull kan du gnugga den brända botten med sockerbitar, då blir den snabbt ren och fin igen. Du får den extra blank genom att efteråt doppa en svamp i vetemjöl och putsa.

 

Ugnsrengöring

Blanda tvättsåpa med vatten i en sprayflaska och spraya sen ugnen invändigt. Vrid upp den till 100 grader och låt stå i 20 min. Stäng av och låt svalna. Torka sen av all gammal ingrodd smuts med en fuktad svamp. Har du ingen såpa så kan du ställa in en djup tallrik med ättika inne i ugnen i 50 grader. Låt stå i en halv till en timme och tvätta sedan rent.

 

Insektsspray: Blanda olika starka pepparsorter (eller 2 teskedar rödpeppar) med en deciliter vatten. Filtrera genom ett kaffefilter och häll det i en sprayflaska. Tillsätt en tesked tvättmedel. Skaka innehållet väl. Spraya på utsatta områden.

 

Få bort blomflugor

Tänd en tändsticka och stoppa ner den med svavelsidan nedåt i blomjorden i din blomkruka. Fungerar bra för att hålla blomflugorna borta :)

 

Få bort bananflugor

Blanda en del vatten, en del äppelcidervinäger och ett par droppar diskmedel (för att få bort ytspänningen) i ett glas och ställ det vid diskbänken.  (ofta lägger bananflugor sina ägg i vasken, häll eller spola med hett vatten).

 

Pynta med mynta

Plantera mynta i närheten av dörrar och fönster, så håller myrorna sig på utsidan. Och du har alltid mynta till din kalla Mojito ;)Kommentarer
Postat av: Zandris

Det finns giftfria diskmedel att köpa. Har ni tänkt på att Yes diskmedel har fått en varningstriangel på sina flaskor. Hmmmm... diskmedel som man har till annat än disk ex såpbubblor.Bara ett tillägg som jag ville göra :)Kram på er där ute!

2011-05-14 @ 22:12:58
URL: http://scollection.blogg.se/
Postat av: anouk - En Rookiemammas vardag

cool!:)

2011-05-15 @ 17:21:01
URL: http://anouk.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0